xyi758 0 Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) Cześć. Znacie może jakieś growboxy typowo z allegro które możecie polecić, coś do 1000 zł. Edytowane 24 Lutego 2022 przez xyi758 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 24 Lutego 2022 @xyi758 What's up cuzz Jak chcesz na poważnie w to wejść to za tysiaka kupisz dobrą lampę ok 200-300W . Najpierw powiedz nam kolego ile krzaków planujesz mieć i jakie masz warunki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyi758 0 Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) @Lemon Gelato 1 w zupełności wystarczy, co masz na myśli mówiąc 'warunki' ? Dopiero zaczynam więc musisz mi wybaczyć 😅 Wiem mniej więcej co jest mi potrzebne, trochę forum już przeczytałem 😁, szukam jakiegoś pudła gotowego do zabawy, z moimi zdolnościami to raczej nic samemu nie zbuduje 😆😆 Edytowane 24 Lutego 2022 przez xyi758 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 24 Lutego 2022 @xyi758 Najlepiej szukaj gotowego zestawu ale w zestawach tzw " tanich " dodają lipne lampy. Celuj w lampę LED a na 1 krzak to szkoda hajsu w namiot ładować tylko zrobić z szafki (okleić ją w środku folią), dodać wentylację itp i za tego tysiaka to kupić LED'a 100W, MIERNIK PH, filtr z wentylatorem, i wiatrak. Najważniejsze światło, ph wody i jakaś podstawowa wiedza o roślinach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Lutego 2022 @xyi758 klasyczna szafa jedno drzwiowa 60x50 jw. Wyklejona mylarem. Wysokość od 100cm do granic wyobraźni. Went 150/180m3 i filtr do tego, wlot pasywny (dziura zwykła) uszczelki na łączenie drzwi z szafą. Lampa zaczynając od 100w (żadne burdeolowe róże, normalna barwa 3000-3500k światła) Mieszający 4 calowy na ścianę. No i te rzeczy co @Lemon Gelato napisał. To nie jest fizyka kwantowa żeby tego nie ogarnąć 😉 Broń buk kupować gotowe zestawy. Ludzie którzy to oferują nie mają bladego pojęcia co robią, lub wręcz przeciwnie. Robią ludzi w bambusa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 25 Lutego 2022 @Udyr Ja kupiłem zestaw no ale nie za 1000 ; ) Jak masz wydać parę K to szanują jako klienta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Lutego 2022 @Lemon Gelato ale nie na alle*** . W sklepie normalnym da się dogadać. A kolega mówi o gotowcu bez modyfikacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 25 Lutego 2022 @Udyr No to właśnie mój zestaw jest taki jaki mówisz, że będzie lipa. Nie będzie jak wydasz 3k + @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZielonyUzytkownik 30 Napisano 25 Lutego 2022 (edytowane) Ja kupiłem lampę Mars Hydro TS600 za 300zł i namiot Mars Hydro 60x60x140 za 290zł. Zamawiałem chyba przez aliexpress z tego co kojarze. I mogę spokojnie polecic ten zestawik, choć obecnie na pewno wyjdzie troche drożej niż 600zł. Namioty Mars Hydro są spoko z tego względu, że mają bardzo grubą warstwę tego MYLARU (1680D) i z tego co wiem jest to maksymalna grubość materiału jaką można dostać w growboxie. W grafice masz przykładową listę produktów, które mogą Ci się przydać przy pierwszej uprawie. Oczywiście ceny mogą się różnić diametralnie od obecnych cen. Edytowane 25 Lutego 2022 przez ZielonyUzytkownik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach