blueface33 5 Napisano 20 Lutego 2022 😄 Witajcie, Po pierwszej nieudanej uprawie (samiec) posadzilem super skunka -roślina: 1x Super Skunk Auto -światło: kanlux 500w zródło światła J-118 mm/BALTA oswietlenie ogrodowe -medium: ziemia (gotowa mieszanka agrowermikulitu z perlitem ph 5.5 - 6) -warunki : wilgotność 40-60%, temp 27 C (dzień) , 18C Noc -fotoperiod: światło 18/6 Mile widziane komentarze: zrzucac skorupke ?wyglada ze juz czas wczoraj wieczorem wyszla z ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 20 Lutego 2022 @blueface33 możesz delikatnie jak już schodzi albo poczekaj lepiej sama zrzuci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 23 Lutego 2022 spaliła mi się lampa zamówiłem nowa ledowa bedize jutro, dziś sadzonka jest drugi dzień bez światła jedynie te słoneczne ale i tak mało tego słońca, może jakoś zaszkodzić brak światła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Lutego 2022 @blueface33 najwyżej jej będziesz musiał ziemi podsypać, żeby się nie przewróciła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Lutego 2022 Na tą chwilę oprócz bezmyślności nic jej nie zaszkodzi ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 3 Marca 2022 auto super skunk dzień 12 nie wiem czy rozwijają się prawidłowo druga odmiana to gnomo auto ma 10 dni lampa LED 25w 18/6 jest dobrze ?? sprzedawaca oszukał ze lampa ma 350w okazało się że jest 25... ile lać im wody i co ile ? na noc wkladam je do boxa tylko brakuje tam powietrza wiem jak to zmienić ale jeszcze nie dziś może to w jakiś sposób spowolnić rozwój? brak świeżego powietrza kiedy przesadzac? ten mniejszy upadl na ziemie na chwile tylko ale zyje z góry dzięki 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Marca 2022 @blueface33 śmigaj po lepsze led lampki do sklepu bo tu w zaklinacza węży powoli się zamieniasz. Nie ufaj sprzedawcom i ich opisom. Nigdy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 3 Marca 2022 https://erli.pl/oswietlenie-oprawy-oswietleniowe/panel-lampa-do-uprawy-roslin-grow-led-50w-50-chip-led-ful-spectrum,105021629?utm_source=google&utm_medium=surface&gclid=EAIaIQobChMIkv-5gKaq9gIV0ACiAx2ctQM8EAQYFyABEgIFBfD_BwE może być? nie mam sporego budżetu niestety ;/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Marca 2022 Ale Ty kombinujesz bez potrzeby. Pisałem dopiero na czacie jakie żarówki się nadają to Ty dalej w te różowe "sprzęty" idziesz. V-tac albo lsc LED lampki kup z oprawkami, kablem wtyczką i kostka do łączenia. I bez szafki chcesz z tym lecieć ? Poczytaj może trochę forum o growboxach. Bo tak to bezsensownie męczysz rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 4 Marca 2022 dzięki za rady udyr nie znam się zabardzo na tym dopiero zaczynam tak bym tej lampy nie kupił co mogę zrobić żeby ich nie męczyć zrobic grow box dokupic lampki znajdziesz mi jakąś lampę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Marca 2022 @blueface33 rzuciłeś tyloma liczbami i wymiarami że nie wiem od czego zacząć 🙂 Ile masz miejsca na postawienie szafki/namiotu. I ważniejsze jakim kwitem dysponujesz bo tak to jest jak wróżenie z kuli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) co do lampy myślę że jak najtaniej narazie nie mam budżetu ale jestem pewien że kupię coś lepszego niedługo a teraz nie wiem jaką wybrać lampe 1m grow boxa zrobię pokaże jak wyjdzie Edytowane 4 Marca 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Marca 2022 1x1 m ? To 400w LED najbiedniej. Ale realne 400w nie napisane przez producenta. Nie tania zabawa . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) https://growworldsklep.pl/pl/p/LAMPA-CFL-SPECTROMASTER-200W-GROW/13166?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=5122149999&gclid=EAIaIQobChMIxY69tIyv9gIVEcgYCh0MrQ-KEAQYAiABEgJZe_D_BwE biore 2 lampy cfl dokupuje oprawki 200w powinno starczyc tylko czy napewno brać? żebym znowu jakiegoś syfu nie kupił brać ta cfl 200w? na droższe sprzęty narazie nie mogę sobie pozwolić Edytowane 5 Marca 2022 przez blueface33 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Marca 2022 @blueface33 200W CFL chcesz na 1x1m ? jak tak to nie starczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Marca 2022 1 lampa na jeden krzak plus ledzik 25 w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Marca 2022 @blueface33 Nie. Poprostu nie. Poczekaj, zbierz kasę na sprzęt bo tylko się rozczarujesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Marca 2022 czyli patrząc na te 2 odmiany mam nic nie dokupować czyli juz nie mam jak ratować tego planta ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Marca 2022 Napewno nie z namiotem 1x1m i dwoma cfl. Najpierw dobre warunki, później sadzenie roślin. Na odwrót to rzadko wychodzi jakkolwiek dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blueface33 5 Napisano 5 Marca 2022 cos musze kupić sprobuje te cfl zrobie mniejszego boxa jakoś to może bedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach