zbyś123 1 Napisano 12 Lutego 2022 1. jeśli na stroni pisze że roślina daje od ileś do ileś plonów to znaczy że minimalnie jak wszystko zrobie dobrze to tyle da? 2. co to znaczy miesiąc zbioru out? Że roślina kwitnie tylko w tym miesiącu? a jak mam odmiane której miesiąc zbioru jest wrzesień/październik i zasadze ją w maju to dopiero wtedy da plony czy jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Lutego 2022 @zbyś123 1. Jak wszystko zrobisz dobrze, to da maksimum, a nie minimum. 2. Miesiąc zbiorów w out to czas, w jakim roślina posadzona w plenerze powinna być gotowa do kosy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Lutego 2022 @zbyś123 1. "Na stronie było napisane", a nie "na stronie pisze". 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyś123 1 Napisano 12 Lutego 2022 @Zielone krainy 1.dzięki. a ten plon na stronach jest podana waga po suszeniu? 2. czyli znaczy to że odmiana kwitnie tylko w tym okresie czasu. przyznam że wygodniej by było jakby kwitła po jakimś konkretnym czasie a nie w jakimś czasie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) @zbyś123 1 . plon to niewiadoma tak naprawdę, może być dużo , jak dobrze wszystko zrobisz, a może nie być nic, jak zawalisz, a jako początkujący możesz spieprzyć nawet podlewanie, a o podaży nawozów nie mówiąc. 2. To jest czas zbiorów pod chmurką, czyli czas w jakim roślina posadzona odpowiednio wcześnie wiosną powinna dojść. Edytowane 13 Lutego 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 13 Lutego 2022 @Zielone krainy 1. *podaży @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2022 @konopny_janusz Poprawiłem dla potoomnych, by źle ich nie uczyć nic niewartej polskiej pisowni, jaka za chwile przestanie istnieć :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyś123 1 Napisano 13 Lutego 2022 40 minutes ago, Zielone krainy said: @zbyś123 1 . plon to niewiadoma tak naprawdę, może być dużo , jak dobrze wszystko zrobisz, a może nie być nic, jak zawalisz, a jako początkujący możesz spieprzyć nawet podlewanie, a o podaży nawozów nie mówiąc. 2. To jest czas zbiorów pod chmurką, czyli czas w jakim roślina posadzona odpowiednio wcześnie wiosną powinna dojść. 1. no dobra ale w opisach odmiany dlatego masz widałki ile sie możesz spodziewać. dlatego pytam czy to jest podane przed czy po suszeniu bo to spora różnica 2. to jak mam odmiane wrzesień/październik to kiedy powinienem posadzić? konkretna data @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Lutego 2022 @zbyś123 1. Jak podaje się wagę plonu, to po wysuszeniu, bo przed wysuszeniem to, by ci mokrego wyszło 80% więcej niż rzeczywistej wagi po wysuszeniu, 2. Bezpiecznie, gdzieś na początku maja, jak pogoda będzie sprzyjała, jak to sezon. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2022 @Zielone krainy taka mnie refleksja naszła. Może jakby używać tych blaszek nie wiem jak to nazwać, sitko którego nie da się wymienić bez rozkręcania wapo tak by się nie zużywało. Tam się wrzuca zioło ubija i zatyka ta górną częścią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) @konopny_janusz Ziomek , a to nie jest sitko, do jakiś ekstraktów ? Edytowane 15 Lutego 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy ja widziałem filmik zagraniczny jak tam wrzucali zioło i zatykali to a następnie wrzucali do crafty. Przetestowałem to przed chwilą. Całkiem spoko sposób. Ale trochę więcej roboty z nabijaniem Może to jest do ekstraktów Edytowane 15 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2022 @konopny_janusz To sprawdź, może ma to sens, ja nabijam normalnie, bo mi, by się bawić z tym nie chciało. Jak się zniszczy to rozkręcę i wymienie sitko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2022 @Zielone krainy te sitka od spodu komory o dziwo są w zestawie, przynajmniej ja mam. Ale trzeba rozkręcać, nie mam nawet takiego klucza kurde @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2022 @konopny_janusz Wiem ziomku, że to jest w komplecie, też to mam. Ja mam odpowiednie końcówki, kupiłem kiedyś taki zestaw w biedronce. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 15 Lutego 2022 10 godzin temu, konopny_janusz napisał: @Zielone krainy taka mnie refleksja naszła. Może jakby używać tych blaszek nie wiem jak to nazwać, sitko którego nie da się wymienić bez rozkręcania wapo tak by się nie zużywało. Tam się wrzuca zioło ubija i zatyka ta górną częścią Takie siateczki do pipe'ów, lufek i bong dawali kiedyś ale szczerze to po 3 machach przepalałem je bo one cieniutkie jak papier @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy kurde widziałem ten zestaw kiedyś. @Lemon Gelato te co mam nie przepalają się, ale też z jakiejś grubej blachy to one nie są. Widziałem filmik jak chłop wpierdalał 7 takich sitek od razu do młynka, mielił zioło które wlatywało do tych sitek ubijał to zatykał i umieszczał w komorze podgrzewania w crafty. Niby fajna rzecz bo wapek tak się nie syfi, ale więcej roboty przy nabijaniu i wyciąganiu później zwęglonego zioła Edytowane 15 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Lutego 2022 @konopny_janusz Fajny zestaw, kosztował chyba z 30 pare złotych, a ma wiele końcówek, jakie są przydatne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 15 Lutego 2022 @konopny_janusz Czyli jak rozumiem on jarał kief z między siatek ta czy ja za bardzo się najarałem i kombinuje ? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) @Lemon Gelato nie, zmielone zioło jarał. Ale miał młynek który miał kilka segmentów, do jednej komory leci zioło a do tej niżej kief. Też taki mam Edytowane 15 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach