Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Witam Czy z ta sadzonka wszystko w porządku ? Wyszły z ziemi tego samego dnia . Maja dokładnie 8 dni a różnica jest znacząca między nimi . Zaczynam się trochę martwić o nią 😅 Temperatura 22 stopnie wilgotność 65% PS . Liście wyglądają na trochę zdeformowane 1 foto . Edytowane 6 Lutego 2022 przez Buuh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lutego 2022 @Buuh wilgotność i temperatura w normie ale widzę że w donicy sucho mają, kontrolujesz pH wody którą podlewasz rośliny? Jaka to ziemia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 @onyx Tak kontroluje co prawda chińskim gownem ale kontroluje . Mam napowietrzoną wodę z akawa. Plus paski do sprawdzania wody . Woda nie przekracza 7ph Sucho ma bo zdjęcie było robione przed podlaniem . Góra dość szybko wysycha . Podlewam co 24 godziny czasem co 48 zależy jak maja wilgotno . @onyx Ziemi plagron licht-mix 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lutego 2022 @Buuh hmmm więc wszystko powinno być ok, no nic daj jej czas może po prostu jest słaba genetycznie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 @onyx Tak zrobię dzięki👊 Trochę mnie drażni 🤪 ale mam nadzieje ze odbije wkoncu 🙂 Bo niechcial bym jej spisać na straty . Jezeli jednak do tygodnia nie bd poprawy .. Jest sens kiełkowania nowego nasionka? czy już nie zdąży dogonić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) gleba wygląda na kiepską, a liście na niedożywione . Zwiększ wilgotność. jakie ph ec wody? i temperatura jaka? miałem podobne objawy, przy 6-ścio dniowej siewce , zwiekszyłem wilgotność, ec i obnizyłem temperaturę. Podkreślam , że robiłem to na hydro. Widzę objawy, dlatego się wtrącam. Poza tym jest ładna, przezyje tak czy siak. Edytowane 6 Lutego 2022 przez mojojojo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 @mojojojo PH wody 7 czasem troszke mniej . Wodę używam do podlewania z akwa. Jest dobrze natleniona i dobrej jakości bynajmniej tak mi się wydaje . Temperatura od 21do 23 stopni w ciemni spada do 18 . Ziemia plagron lich-mix myślałem ze to dość dobra ziemia . wilgotnosc 65 % czasem spada do 58% . W Ciemni jest około 70 -75% mowisz by zwiększyć wilgotność bardziej ? Dodam ze tylko ta roślinka ma problem . Patrz foto 2 @mojojojo Myślisz ze powinienem już im coś dać ? By dożywić liście ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) @mojojojo co ty za brednie piszesz. Po czym stwierdzasz "nieożywienie" porownujesz hydro do gleby. Z choinki sie zerwałeś?@Buuh weź nie czytaj takich głupot, dobrze myslisz taki pizdryk kilkudniowy nie potrzebuje zadnych supli, zadbaj o wlascie ph wody ogarnij miernik ale jakis sensowny adwa albo Milwaukee ph powyzej 6,5 skutkuje problemami z wchłanianiem substancji przez rosline, jakie light mix ma ec ? Edytowane 6 Lutego 2022 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) ja bym rhizotonic przypierdzielił i cannazym od jakiejś małej dawki bym zaczął np 1/4 tego co podaje producent, ruszyłaby szybciej Edytowane 6 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 @ArteK Cechy: Starannie dobrane rodzaje torfu Zawiera ilość nawozów na pierwszy tydzień, na szybki początek 1,5 kg/m3 Plantator decyduje o nawożeniu Szybkie ukorzenianie dzięki niskiej wartości EC 0,7-1,1 Zawiera perlit Stworzony specjalnie dla profesjonalistów, zawartość substancji organicznych 80% Retencja wody 4 ml/g. pH 5,9-7,2 EC 0,7-1,1 mS/cm NPK 12-14-24 Skład: Torf, torf czarny, perlit, włóknisty torf. 1,5 kg/m2 minimalne nawozy wiec wydaje mi się w porządku . Z nawozów mam power roots który mam zamiar zacząć używać . A tak to jescze alga grow , alga bloom ,cal-mag i pk 13-14 których nie używam narazie żeby nie było 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz jedynie. Tak jak @onyx napisał mozliwe ze genetycznie zrypana pestka, albo za wysokie ph wody ktorą podlewa 7 to duzo za duzo na kilkudniowego blojdka, moze byc tak ze ziemia slabo wymieszana i poprostu korzeń trafił na moment gdzie nawozy z gleby bardziej są skumulowane ale napewno to nie jest to ze ona jesc woła@Buuh @Buuh ec jest odpowiednie zadbaj o ph najlepiej 5,9-6,0 i ona sama odbije @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 6 Lutego 2022 @ArteK dzięki tak zrobię 😉 Cechy: Starannie dobrane rodzaje torfu Zawiera ilość nawozów na pierwszy tydzień, na szybki początek 1,5 kg/m3 Plantator decyduje o nawożeniu Szybkie ukorzenianie dzięki niskiej wartości EC 0,7-1,1 Zawiera perlit Stworzony specjalnie dla profesjonalistów, zawartość substancji organicznych 80% Retencja wody 4 ml/g. pH 5,9-7,2 EC 0,7-1,1 mS/cm NPK 12-14-24 Skład: Torf, torf czarny, perlit, włóknisty torf. 1,5 kg/m2 minimalne nawozy wiec wydaje mi się w porządku . Z nawozów mam power roots który mam zamiar zacząć używać . A tak to jescze alga grow , alga bloom ,cal-mag i pk 13-14 których nie używam narazie żeby nie było 😅 @konopny_janusz power roots od plagron się nada ? 🙂 ten cenazyn musiał bym zamówić . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 @Buuh nada się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojojojo 21 Napisano 6 Lutego 2022 34 minuty temu, ArteK napisał: @mojojojo co ty za brednie piszesz. Po czym stwierdzasz "nieożywienie" porownujesz hydro do gleby. Z choinki sie zerwałeś?@Buuh weź nie czytaj takich głupot, dobrze myslisz taki pizdryk kilkudniowy nie potrzebuje zadnych supli, zadbaj o wlascie ph wody ogarnij miernik ale jakis sensowny adwa albo Milwaukee ph powyzej 6,5 skutkuje problemami z wchłanianiem substancji przez rosline, jakie light mix ma ec ? nie napinaj się tak, może lepiej zapal, widzę problem, to chcę pomóc. Nie porównuje gleby do hydro i pytałem o ph. Jest za wysokie i temperatura z tego co pisze się waha za bardzo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 To będzie dobry przerywnik 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @mojojojo taka "pomoc" to nie pomoc, rownie dobrze mogleś napisać zeby to octem podlał, jak nie ogarniasz to pomóż sobie i przeczytaj jakąś lekture, jak chcesz eksperymentować to na swojich roslinach @konopny_janusz ładnie puchnie, ile do kosy? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 @ArteK prawie miesiąc jeszcze do regulaminowych 90 dni uprawy, ale może wyjść dłużej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz doniczka nie wyrabia z korzeniami pewnie, topki wyglądają zacnie, podobne jak @Zielone krainy miał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 @ArteK dlatego leje dość dużo nawozów, nie miała jakiegoś długiego wega 27 dni. Jak nie wyjdzie z niej 90-100g to idę stąd wpiździec 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz jak jeszcze miesiąc, i tyle szczytów to powinno sie zakręcic na jakies 126, zbite tłuste boby , tam widze jakąś panne ogoliłeś 😁 jak wrażenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach