CheMsKuN 683 Napisano 9 Września 2019 Cytat Mars Hydro TS1000 - Game Changer , tak opisuje tan panel MIGRO w swoich testach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 9 Września 2019 Panowie i Panie, proszę nie mylić amatorskiej uprawy do zaawansowanych.. ^^ Dla chcącego nic trudnego, uparty na zarówce 100w uchowa.. ? ? ? A pompowac kasę w nie mały sprzęt? ^^ Chyba, że nikt nie patrzy na to,że zakupiony sprzęt na wyższym poziomie i zupełnie innej klasie u większości nie zarobi nigdy na siebie ;] Jak to mówią, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Września 2019 Te panele nie sa drogie, w koncu to MH ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 13 Września 2019 kolego widzę że masz albo miałeś problem za 200 zloty tylko ledison 150w tu masz http://radbull.pl/pl/p/NASWIETLACZ-LED-150W/1384 jedyne miejsce w ktorym kupisz jeszcze ten panel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 14 Września 2019 A ja sie zastanawiam nad zakupem tego panelu, tez MH. Najlepszy panel jaki mars do tej pory wypuscil. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 14 Września 2019 5 godzin temu, CheMsKuN napisał: A ja sie zastanawiam nad zakupem tego panelu, tez MH. Najlepszy panel jaki mars do tej pory wypuscil. panel wypas ale wiadomo budżetowe panele zawsze się różnią i cena i jakością wiec wszystko zależy od kasy jaka ktoś chce wyłożyć 4 groow jadę na panelu za 200 zl i sobie naprawdę chwale 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Września 2019 On 9/9/2019 at 7:41 PM, CheMsKuN said: Te nowe panele od Mars Hydro w testach wymiataja. No mam nadzieje, ze to, co o nich pisza okaze sie prawda. W sobote wracam do domu i od razu wsadzam nasionka do wody ;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Września 2019 No niestety u mnie sie niestety niesprawdzi. Wyczytalem ze przez to ze ma pasywne chlodzenie i zasilacz zamontowany bezposrednio na lampie, dosyc mocno sie nagrzewa. Zaiwestuje chyba jednak w 2x Mars Hydro Eco 600W. Te panele maja to do siebie ze praktycznie nie oddaja ciepla, a z racji tego ze uprawiam na poddaszu, powinny sie sprawdzic. W testach tez wymiataja, wilk syty i owca cala ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Września 2019 (edytowane) @CheMsKuN rozumiem, ze masz malo miejca nad lampami, czy wogole obawiasz sie temperatury? te panele z aktywnym chlodzeniem wydzielaja mniej wiecej tyle samo ciepla, a czesto i wiecej-dla tego maja wiatraki. Ja bede mial box wysoki na 2m wiec nie powinno byc problemu nawet i z lampami sodowymi. Ja jeszcze bede kombonowal z dolozeniem UV do tych paneli juz po zakwitnieciu-sporo innych paneli ma diody UV-mam 2 panele i doloze zarowke uv pod jedden panel, zeby sprawdzic jaka jest roznica ? Edytowane 18 Września 2019 przez doominik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Września 2019 Temperatura jest moim problemem (grow na poddaszu), ale i wysokosc boxa nie powalal (120cm). Zamowilem wczoraj te dwa marsy eco 600W, przyjda dzisiaj albo jutro, i wtedy karty zostana rozdane jeszcze raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 @CheMsKuN za niska czy za wysoka temperatura tam jest? bo teraz już coraz zimniej się będzie robić dla niektórych dobrze dla innych gorzej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Września 2019 Dla mnie to bardzo dobrze, w te upalne dni w boxie mialem doslownie piekarnik (temp. 38-40°C). Bylem przygotowany na to ze strace cale grow, ale dziewczyny rosly jak gdyby nigdy nic. Jest taki kanal na youtube Justintime2grow, testowane sa tam rozne lampy do grow (podobnie jak na kanale MIGRO). To wlasnie koles z tego kanalu przekonal mnie do mars hydro eco, bardzo duza wydajnosc panelu przy praktycznie zerowej temperaturze pracy. To samo o tym panelu mowil MIGRO. Moj panel na cobach byl robiony do innego boxa (wyzszego) w tym sie niestety nie sprawdza. Pewnie bede go jeszcze przerabial, modyfikowal chlodzenie, ale to za jakis czas. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Września 2019 15 min. temu byl kurier i dostarczyl panele Dzisiaj mi sie juz nie chce, jutro pewnie tez mi sie nie bedzie chcialo ?, ale w sobote beda juz swiecily w boxie ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 no ładne oby dobrze rosły krzaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piernik 0 Napisano 6 Stycznia 2020 Napisze ktoś jaka jest temp na zasilaczu w MH TS 1000 jakoś nikt tego nie podaje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 6 Stycznia 2020 @Piernik do producenta w takim razie pasowało by napisać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Stycznia 2020 2 hours ago, Piernik said: Napisze ktoś jaka jest temp na zasilaczu w MH TS 1000 jakoś nikt tego nie podaje Nie za bardzo wiem o co chodzi z temperaturą na zasilaczu. Napisz coś więcej może o co chodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Stycznia 2020 18 godzin temu, Piernik napisał: Napisze ktoś jaka jest temp na zasilaczu w MH TS 1000 jakoś nikt tego nie podaje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach