konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy jak dla mnie są pewne zasady, które są już z góry narzucone. Tak samo jest z uczęszczaniem do szkoły, podejmowaniem pracy, płaceniem podatków robisz to bo musisz. Właściwie wszystko co robimy w życiu odgapiamy od tego co nas otacza co nam wpojono np. musimy założyć rodzinę, musimy umrzeć. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Stycznia 2022 @konopny_janusz Ziomek, możemy pewne rzeczy przejąć, ale nie musimy przejmować wszystkiego, jak leci. Każdy sam wybiera do czego się dostosuje, i jak będzie związku z tym żył. Jak ktoś nie chce rodziny, niech jej nie zakłada, jak nie chce poprawnie pisać, to niech nie pisze, jak nie chce pracować, niech nie pracuje, jak dla mnie to wybór ludzki, jaki oczywiście ma swoje konsekwncje, ale jak ktoś ma gdzieś konsekwencje i chce zrobić po prostu po swojemu, to niech tak robi, a mi nic do tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 27 Stycznia 2022 @konopny_janusz chyba już kiedyś tak napisałem xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 28 Stycznia 2022 @doominik a co myśliszno tym by w systemie wilmy dodać do doniczki z keramzytem kanień napowietrzający czy ma to sens? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Ma, wg mnie dość spory, ale nie do doniczki, ale głównego zbiornika. Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Włóczykij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 28 Stycznia 2022 @Włóczykij wiadomo ze w głuwnym zbiorniku musi być kamień napowietrzający, ale nie o to mi chodzi, czytałem że gdy kamień napowietrzajacy umieśćci w źemi i napowietrzać dwa razy dziennie to roślina wyraźniej szybciej rośnie ciekawy jestem czy podobnie było by w keramzycie chociaż myśle że tak lecz czebabyło by częśćej nawadniać gdyż powietrze mogło by wysuszać kożenie z drugiej strony można było by napowietrzać w tym samym czasie co jest podlewane ciekawe czy ktoś robił taki eksperyment za to z innej strony woda kturą sie podlewa jest już dobże napowietrzona hmmm ale zagwozdka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) @Adrianosik nie ma to sensu, bo tam jest i tak świetny dostęp do powietrza, woda kilka razy dziennie miesza się podczas podlewania i to w zupełności wystarcza. to nie jest dwc, że korzenie są w wodzie i musza mieć powietrze dostarczane cały czas Edytowane 28 Stycznia 2022 przez doominik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach