Adrianosik 97 Napisano 25 Stycznia 2022 Elo ujarane mordki:) mam zamiar pierwszy raz chodować w chydroponice dokładniej keramzyt, doniczki to rura pcv 5l pojemność i tu pytanie ile razy na dzień powinny być podlewane wydaje mi sie że co 15 min ale pewny nie jestem pomożecie źomki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Stycznia 2022 @Adrianosik popytaj fachowca @doominik on hydro leci cały czas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 26 Stycznia 2022 Pytanie z dupy. Systemów hydro jest od cholery, jaki chcesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 26 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Włóczykij napisał: Pytanie z dupy. Systemów hydro jest od cholery, jaki chcesz? Keramzyt pisałem juz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) ......, szkoda moich ku..a nerwów Pomijając już wtórny analfabetyzm, błędy ortograficzne, z którymi nie zda się podstawówki, to z tego co napisałeś wynika, że chcesz "chodować" keramzyt, w "chydroponice" i podlewać doniczki. Btw. nie ma takiego systemu hydroponicznego jak keramzyt, ku..a jego mać..... Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Włóczykij 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Stycznia 2022 @Włóczykij nie ma się co spinać każdy kiedyś zaczynał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 26 Stycznia 2022 @Andi Co, podstawówkę? 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 26 Stycznia 2022 @Adrianosik keramzyt możesz używać w systemach przelewowych (ja używam wilmy), możesz mieć autopoty, czy flood and drain. Ja w wilmach używam i samego keramzytu, jak i mieszankia z kokosem 60/40. Przysamym keramzycie zaczynam od podlewania 3 razy na dobę po 15 minut i na flo zaczynam zwiększać częstwotliwość nawet do 6x po 15min 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 26 Stycznia 2022 @Włóczykij @Włóczykij @Włóczykij 15 godzin temu, Włóczykij napisał: Wiesz co jak mikołaj przyniesie mi słownik pod choinke to może naucze sie w końcu pisać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2022 @Włóczykij Wyluzuj, to nie forum ortografia polska.pl, :@Adrianosik widocznie nie zbyt zważa na poprawność ortograficzną, nie przyszedł tu raczej też po naukę ortografii, ale by się czegoś dowiedzieć w temacie uprawy, a na co odpowiedział mu sensownie @doominik i tak należało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Stycznia 2022 @Zielone krainy wiesz w jakim wyrazie można zrobić najwięcej błędów? 😄 "fshut" słońca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2022 @konopny_janusz Mnie osobiście błędy ortograficzne nie rażą specjalnie, bo to tylko umowny sposób zapisywania danych słów , nie każdy musi się ściśle trzymać tych zasad, Bynajmniej nie twierdzę, że trzymanie się zasad pisowni, nie ma żadnego sensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy mnie też nie rażą, jeśli to jakieś małe błędy, ale jak ktoś przesadzi i napisze np. "Załorzyłem nową fotorelacje. Wczoraj wżuciłem nasionka dzisiaj jurz wyszły" to trochę irytujące. Wyobraź sobie są tu 3 błędy, przy każdym była szansa 50/50 że albo uda się dobrze napisać, albo źle. Okazało się że wszystko źle 😄 Edytowane 26 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2022 @konopny_janusz No ciężko się to czyta, ale niech sobie każdy pisze, jak chce, mi w niczym to nie szkodzi, czy ktoś słowo żółty napisze prawidłowo, czy napisze "rzułty", bo co mi do tego? Jak zbyt ciężko się to będzie czytało to najwyżej nie przeczytam tekstu i pójdę dalej, jak odczytam to błędy oleję i odpowiem na pytanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Stycznia 2022 @Zielone krainy też tak uważam, piszmy jak chcemy, ale jeśli ktoś poprawi (w kulturalny sposób), nie traktujmy tego jako DYMY, tylko jako poradę 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2022 @konopny_janusz No tylko też nie ma , co zbytnio robić za magistra filologii polskiej i nauczać ortografii, bo nie od tego jest to forum, ono ma inną tematykę i raczej nie o ortografię tutaj chodzi, bo nie od trzymania się zasad pisowni rośliny urosną, ale dzięki trzymaniu się zasad uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy na którym forum nie byłem, czy elektronicznym, informatycznym czy nawet sympatyków fiata 126p (mój dawny ziomek poskładał go od zera i się bawił w tuningowanie, jakieś zloty tam robili itd.) wszędzie czepiali się o ortografię 😄 Pokażmy, że my, growerzy nie jesteśmy tylko tępą masą, która zatrzymała się w epoce kamienia łupanego i dla której liczy się tylko ile gieta wyjdzie Edytowane 26 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) @konopny_janusz Dokładnie, po za tym wielu ludzi obecnych na forum wyjechało dawno temu z Polski i siedzi za granicą, rozmawia w innym języku, pisze również w obcym, więc oni nie będą skupiali się na poprawności polskiej pisowni, co jest zrozumiałe, gdyż są z konieczności życiowej na inny język przestawieni, bo nie językiem polskim posługują się w codziennej komunikacji. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy po części zgadzam się z tobą, ale żyć te 20 parę lat w Polsce, wyjechać do innego kraju na 5-10 lat po czym wrócić z powrotem do Polski i pisać DŻEWO to trzeba być już naprawdę chujem. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Stycznia 2022 @konopny_janusz E tam luz , jak u mnie, niech sobie piszą, jak chcą mogą pisać morsem — — • — • — • • • • • • — — • • — :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach