Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 Witajcie 🙂 Mam jedno nurtujące mnie pytanie . Jaki ustawiony czas lampy macie podczas gdy nasionko wykiełkowało i wsadzislicie je do ziemi ? 18-6 ? Czy światło ustawione na 24 h aż nie pojawi się roślina nad powierzchnia ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) A po kiego grzyba ci światło jak roślina jeszcze nie wyszła? To tylko szkodzi. Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Włóczykij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Stycznia 2022 @Buuh Masz strasznie dużo pytań odnośnie wielu rzeczy. Jest dużo informacji w dziale początkujący. Polecam przejrzeć główne wątki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 @Włóczykij a ja wiem po jakiego grzyba xd To odpalasz w growboxie światło dopiero jak wyjdzie ? 🙂 @Udyr wole się doinformować . Akurat takiej odpowiedzi kiedy włączyć ledy czy tam lampe nie znalazłem . Uwierz mi ze od 2 miesięcy nic nie robię tylko czytam 🙂 Jak masz problem ze pytam to może skończę już nie będę pytał 😉👊 Przecież tu każdy wszystko wie i lepiej pewnych tematów nie poruszać 🙂 Pozdrawiam 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 24 Stycznia 2022 @Buuh Tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 24 Stycznia 2022 @Buuh Nie mam problemu :D Też się uczę tego dopiero ale prostych rzeczy najłatwiej jest się samemu dowiedzieć. Każdy ma inne podejście do tego co przeczyta. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 @Udyr No pewnie 🙂 Ja dużo czytam ale wole spytać ludzi którzy już to przerabiali w praktyce 🙂 Bo teoria a praktyka robi wielka różnice 🙂 Chciał bym popełnić jak najmniej błędów 😅 Dlatego tak zaciekle o wszystko pytam😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Stycznia 2022 @Buuh powiem że pytaj czytaj do woli i będzie przez to przygotowany dobrze ale i tak popełnisz dużo błędów bo to naturalne że to zrobisz xdd siedziałem pół roku i codziennie czerpałem siedzę z całego internetu a mimo wszystko błędy popełniłem bo nic tak nie uczy jak praktyka W każdym razie na pewno popełnisz mniej błędów niżeli gdybyś wgl nie czytał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 @onyx Zdaje sobie z tego sprawę se i tak pewnie narobie mase błędów 😂😉 Ale myśle ze czytając i pytając ludzi z doświadczeniem jest wstanie mi coś ciekawego wyrosnąć 🙂 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 24 Stycznia 2022 @Buuh Polecam zacząć czytanie od podstaw uprawy roślin jako takich.Przesadzanie, podlewanie, kiełkowanie, anatomię roślin też dobrze znać itd. dopiero potem szukać pestki o najwyższym i najmocniejszym plonie ;) Jak zaczniesz od wypucowania słoików na susz to nie wróżę powodzenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 24 Stycznia 2022 @Lasir Przesadzanie , kiełkowanie itp mam już za sobą . Wcześniej uprawiałem ale tylko i wyłącznie outdoor lub w domu na parapecie . Wiedzę jak na dzień dzisiejszy zdobywam tu i na różnych stronach . Co do plonów nie jest to mój wyznacznik .. Wiem ze dużo czasu minie zanim nauczę się poprawnie uprawiać .. O Anatomi roślin chetnie dziś wieczorem poczytam 🙂 🤪 pozdro 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach