elekon 3 Napisano 17 Stycznia 2022 Nasiona: 2x critical kush auto Box: DIY 45x60x90 Wentylacja: dwa duże wiatraki komputerowe Oświetlenie: 4x chyba 800 lumenów philips Ziemia: Biobizz light-mix + perlit Nawozy: Biobizz cal-mag i fish-mix, jeśli będzie trzeba dokupię jak doradzicie jakieś Dziś zacząłem kiełkowanie criticak kush auto na ręczniku papierowym. Planuję za dwa dni jak będzie w miarę dużo Kiełek wrzucić do doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) @elekon Muszę Cię zmartwić ale tyle luxow o o wiele za mało na tą powierzchnię 😕 Minimalnie: 8100 Lumenów Srednio: 10800 Lumenów Optymalnie: 13500 Lumenów A u Ciebie 3200 czyli potrzebowalbyś minimum 10 takich. Jeśli już lampki LED, to tylko te co mają 1521 lum jedna. Te małe mają okropna sprawność świetlna 😕 Najpierw skompletuj dobry zestaw, potem kiełkuj. Szkoda marnować pestek niewiedzą. Pozdro 🐺 Edytowane 17 Stycznia 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 17 Stycznia 2022 Ok dzięki ogarnę żeby było minimum te 10000 lum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Stycznia 2022 @elekon zwróć uwagę również na barwę światła, pomieszaj 2700k (ciepły) i 6400(biały zimny). To też ważne dla roślin. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 17 Stycznia 2022 Pomysł nad panelem Ledam. Oczywiście jak jest siano 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 17 Stycznia 2022 @Brazil Munster właśnie na pierwszy raz majątku nie chce wydawać oczywiście to co potrzebne nie ma problemu żebym kupił jak nawozy, niezbędny sprzęt itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 17 Stycznia 2022 Jeżeli zamierzasz lecieć regularnie to wyjdzie Ci to na lepsze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 17 Stycznia 2022 @Brazil Munster Zobaczę jak teraz wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 19 Stycznia 2022 Wrzuciłem takie kiełki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Stycznia 2022 @elekon Dodales jakieś żarówki do tych 4 co masz ? Bo będą koszykarki jak nic. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 19 Stycznia 2022 @Udyr tak bedzie 12k lum 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 21 Stycznia 2022 Dzień 2 roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Stycznia 2022 Tak z ciekawości jaka pojemność donic? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Stycznia 2022 @elekon pożałowałeś trochę im tej ziemi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 21 Stycznia 2022 @Udyr ziemi dałem do pełna wsadziłem roślinki i wody wlałem to ta Ziemia trochę upadła ale i tak będę w przyszłości przesadzał je do większych doniczek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Stycznia 2022 Im szybciej tym lepiej bo to jednak automat. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Stycznia 2022 @elekon Z ceramicznych nie będzie tak łatwo przesadzić . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elekon 3 Napisano 23 Stycznia 2022 @Udyr zwykłe plastikowe doniczki mam @Growerseed akurat te małe są coś około 3-4l Dzień 4 te większe listkinie są za bardzo zawinięte w dół? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Stycznia 2022 No stress, bądź cierpliwy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 23 Stycznia 2022 @elekon weźcie ludzie czyściec te aparaty jak zdjęcia robicie bo patrzeć się nie da xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach