Brazil Munster 709 Napisano 3 Lutego 2022 No ja też myślę dac 2-3 i siate zaladowac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Lutego 2022 @Udyr ładna sałata Panie kolego 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 3 Lutego 2022 @onyx zaraz lampę na 1m podniosę xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Lutego 2022 Mi porobie robi się. 4 pozostałe normalnie A jedna zbita, ale chuy jej w lisci3 😄 nie to nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 4 Lutego 2022 Że co co ? 😄 Btw Red Banan puścił włosa w dniu 23, mi pasuje 😄 17 godzin temu, Brazil Munster napisał: Mi porobie robi się. 4 pozostałe normalnie A jedna zbita, ale chuy jej w lisci3 😄 nie to nie I powinienem zakładać rękawiczki do plantów, na Red Strawbery Banana wychodzi mozaika tytoniowa. Trochę ją skręca, ale silna jest sucz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 9 Lutego 2022 Wieści ze stumilowego gaju. Dzień 28 Warunki : temp dzien/noc- 19-20'c/25-27'c Rh: dzień/noc- 60+/70+ % Zaczynają cisnąć w górę, doginam tylko na boki,do góry mają jeszcze metr miejsca. Podlewam co 2 dni woda z małą ilością nawozów oparta o pewną tabelkę. Śmierdzą jak wscieknięte. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Sprawa robienia się sałaty wyjaśniona. Przy 100% mocy lampy na 60cm 32603lux Nie spodziewałem się takich wyników pomiaru. Dopiero na 30% mocy (sic!) Jest optymalna ilość światła na weg. A ja je smażyłem na podwójnej dawce światła 😄 @ArteK to jakby klon/ podróbka/ noname producenta mh. Efficacy: 2.5 µmol/J PPF: 250 µmol/s PPFD Value Hanging at Different Height : 12": 570 µmol/m²s 18": 294 µmol/m²s 24": 177 µmol/m²s Spawarka jak ch... Przy tak małej powierzchni. Edytowane 10 Lutego 2022 przez Udyr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Lutego 2022 U mnie jedną jak mówiłem jest trochę salata A lampa na 40% i 65cm od szczytów. Coś jej odpierdala i tyle. Ale olac to 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 10 Lutego 2022 @Brazil Munster Ogolnie miałbym gdzieś że są niskie. Ale czułem od początku że nie wykorzystuje potencjału nasion przy pierwszym podejściu. Strasznie mocno to świeciło. Zmniejszyłem już do 30 % i średnio prosta apka pokazuje mi 9-10k luxow co jest maxem na mój metraż. Do tego ta blacha jest od ściany do ściany 😄 I mam nieodparte wrażenie że za 2-3 dni siatkę będę zakładać żeby to ogarnąć 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Lutego 2022 @Udyr a to dziwne bo miałem taką samą lampę i trzymałem na wegu 50cm i nie salaciło mi się nigdy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) @onyx ale w większym namiocie niż mój grajdołek ? 😄 Ta moja jest tylko bliźniaczo podobna do Mars Hydro. Edytowane 10 Lutego 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 10 Lutego 2022 @Udyr jak ustawiłes w tej aplikacji ze ci mierzy tyle luxow u mnie max do 10tys. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 10 Lutego 2022 @Growerseed u mnie do 40k . Sprawdzałem zbliżając do lampy. Ogólnie trzeba brać poprawkę 10% na każdy pomiar i tak. W telefonie czujnik jest raczej słabej jakości. Ale w dalszym ciągu czyta dużo. Ogólnie sama apka jest przystosowana do pomiarów 60x60. Dlatego też takie zawiłości u mnie przez mniejszy metraż. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 10 Lutego 2022 @Udyr sprawdziłem wszystkie aplikacje każda mi mierzy do 10k no nic chyb taki czujnik po prostu. Oblicze jakoś może resztę ze wzoru @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 10 Lutego 2022 @Growerseed Ja musiałem aż 3 różne telefony brać do tego. W jednym wogole czujnik miałem uszkodzony po utopieniu. Wszelkie moje przypuszczenia odnośnie zbyt dużej mocy będę mógł potwierdzić dopiero po kilku dniach od dziś. Zapewne za tydzień wyciągnę wnioski. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 11 Lutego 2022 Dzień 30 Wrzucam to dla porównania na przyszłość. Zrobiłem sobie bimbrownik (powiedzmy że suplementacja CO2), dziś rano bardzo się drożdże rozszalały prawie wysadziło butelkę 😄 Lampa 35% 60 cm nad roślinami. Przyrost dzienny ~ 5cm Temp dzień/noc : 24-26'C/19-21'C Wilg dzień/ noc : ~55/+60 Zmniejszam powoli wilgotność, pojawia się coraz więcej włosów ale nie nazwałbym tego pełnym kwitnieniem jeszcze. Dostały samą wodę 6.4ph Następne podlanie 0.5ml/l grow/bloom/topmax/calmag 6.3ph po około 600-700ml. Dużo piją. Śmierdzą, nie spodziewałem się tak mocnego zapachu tak wcześnie. DIY CO2 butla 😄 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,947 Napisano 11 Lutego 2022 Co2 i zmniejszona moc lampy, tzn za chwilę wyjdą sufitem 😉 kolorki ładne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 11 Lutego 2022 @grolsch3 Licze na wzrost chociaż 20cm żeby puścić je wolno i wrzucić siatkę. Później dostaną na łeb 50% lampy i przestaną się wyrywać. To CO2 jest raczej znikome, wrzuciłem bo to nic nie kosztuje właściwie. 🙂 kolorki muszą być ładne, od 14 dnia żreć dostają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 12 Lutego 2022 @Udyr czym mierzyles nasilenie swiatla? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 12 Lutego 2022 @ChinQuan Natężenie 😛 Apka z GPlay, ale powinno się nałożyć papier biały na czujnik. Wtedy wychodziło 28,5k luxow. Nadal dużo. Btw Red Strawbery Banana przestała marudzić, wygląda jak okaz zdrowia teraz 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach