kemot85 49 Napisano 11 Stycznia 2022 (edytowane) Witam po dłuższej przerwie. Ruszyłem z nową uprawą tydzień temu. 3 automaty, może dojdzie jeszcze jeden po nieudanym kielkowaniu auto mazar. Jutro wrzucę jakieś foty, planciki maja zaledwie 6 dni od wykielkowania. Pozdro Namiot 1.2m x 1.2m x 1.8m Oświetlenie hydro mars 2000 18h na 6h Donice materiałowe 15l Ziemia plagron royal mix Wiatrak mieszający i wyciag jeszcze nie podłączone Edytowane 11 Stycznia 2022 przez kemot85 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 11 Stycznia 2022 @kemot85 czekamy na foty pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 12 Stycznia 2022 Czy ktoś używał odżywek firmy green house - powder feeding? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 12 Stycznia 2022 @kemot85 jedne z lepszych odżywek bio dostępnych na rynku, niestety w polszy jest to malo popularne. Na stronie producenta znajdziesz forum tam zagraniczni growerzy dają dobre fotorelacje i opisy kazdego z produktów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 13 Stycznia 2022 I jeszcze jedno pytanie. Kiedy mianowicie startujecie z dostawą CO2 do waszego growboxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 13 Stycznia 2022 (edytowane) @kemot85 jak zielenina się pojawi Edytowane 13 Stycznia 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 13 Stycznia 2022 Kolejne pytanie. Czy lampę włączacie od razu na max czy przy siewkach jakis procent mocy dajecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 13 Stycznia 2022 @kemot85 40/45 % i jakieś 40 cm nad rośliną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 13 Stycznia 2022 @Udyr mam 50% i 45cm także jest ok. Planciki się nie wyciągają do światła to musi być ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Stycznia 2022 40-50% to góra na vegu. Więcej nie ma sensu dawać. Po sformowaniu się kwiatów można dawać już wyżej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 13 Stycznia 2022 Pierwszy update Dzień 5 Lampa 50% mocy 18/6 Powolutku się buduje! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 15 Stycznia 2022 Dobry wieczór? Mam takie pytanie odnośnie automatów. Czy jest sens w ogóle przełączać światło z 18/6 na 12/12 skoro kwitną automatycznie. Przeglądałem właśnie relacje i natknąłem się na ciekawostkę gdzie gościu świecił 24h na okreta i zebrał z 1 krzaka 269g https://growdiaries.com/diaries/51944-dutch-passion-auto-brooklyn-sunrise-grow-journal-by-bakeryguy420/week/288445 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Stycznia 2022 @kemot85 ogólnie automatów się nie przełącza tylko świeci się im 18/6 lub 20/4 od początku do końca, czy wy wszyscy wgl oglądacie dział dla początkujących? 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Stycznia 2022 @onyx i widzisz Mordko wystarczy roslinie dać 24h swiatła i zapierdala jak skrzyżowanie murzyna z ośmiornicą na polu bawełny, a nie sie przejmować ph nie ph. 😕krecik to fajnie by podsumował ahjoo🤷♂️😂😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 15 Stycznia 2022 @onyx jakbym czytał to bym nie pytał 😂 dzięki za komentarz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Stycznia 2022 @kemot85 Warto! czytać,Warto! Swoją drogą Ciekawa odmiana, Jak ktoś z krzoka jeszcze automata 300 prawie zdjął to wynik bomba, to znaczy ze duzo wczesniej czytał, nawet powiedział bym w huj, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 15 Stycznia 2022 A moim grow dawałem 18/6 dla sezonów ale dałem też donice 3.5L i dałem gratisowego White ryssian. Po przeliczeniu światła dla sezonów 12/12 wiadomo że i automat miał tą świecone, zebrałem bodajże 34g. Więc jest to możliwe ale myślę że gdyby było światło 18/6 był by bardziej zbity i doszedł by szybciej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 16 Stycznia 2022 Ja mam Donice 15l i będę świecił 18 na 6 lub 20 na 4. Na razie nie daję odżywek tylko ukorzeniacz. Myślę najwcześniej w 3 tygodniu zacznę coś na grow dawać bo ziemia którą mam plagron royal mix powinna im spokojnie wystarczyć na pierwsze tygodnie. Na razie rozwijają się bardzo dobrze. Bez żadnych dziwnych zmian. Temp. 25-26 , w nocy 20. W 4 tygodniu planuje lst, a potem siateczkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 16 Stycznia 2022 @kemot85 no i bardzo ładnie, w zupełności nic im nie trzeba nawozów na całego Wega prócz ukorzeniacza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 17 Stycznia 2022 Update Dzień 9 Lampa 50% mocy 20/4 Podlewanie co drugi dzień 400ml 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach