SzachMat 0 Napisano 11 Stycznia 2022 Siemka jestem tu nowy mam do wykiełkowania kilka pestek pytanie brzmi czy dam radę je wykiełkować pod hps 400w? Kiełkuje w gąbeczkach wieczorem wrzucę zdj. Przechowywane są w inkubatorze. Ewentualnie mam do dyspozycji Led mars hydro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 11 Stycznia 2022 Boże..... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 11 Stycznia 2022 ? @Włóczykij to dopiero moje początki proszę o pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włóczykij 245 Napisano 11 Stycznia 2022 To może przeczytaj coś pierwsze, i zacznij używać mózgu No przepraszam bardzo, ale naczytałem się już tyle takch pytań, że łatwo się irytuję :D Tak btw. po kiego grzyba ci lampa do kiełkowania? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 11 Stycznia 2022 24 minuty temu, SzachMat napisał: Siemka jestem tu nowy mam do wykiełkowania kilka pestek pytanie brzmi czy dam radę je wykiełkować pod hps 400w? Sprawa pozornie jest prosta, ale w rzeczywistości to bardzo skąplikowany proces w którym wiele rzeczy może pójsć nie tak, zwłaszcza przy lampie HPS400 wypada współczynna częstotliwość lampy i wyrystających kiełków, co prowadzi do ich obumierania, jedynym ratunkiem jest użycie marsa hydro trzy godziny dziennie, przy cyklu dziennym po pięciu godzinach i pięciu minutach musisz się przełączyć na leda i po trzech godzinach musisz przełączyś na HPS do końca cyklu dnia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 11 Stycznia 2022 @Ważniak Ty tu nie filozuj😋 bo chłopina nie wie jak pestke wsadzić, cza łopatologicznie, ale ze mam tak samo jak @Włóczykij to Ważniaku dostałeś misje🤣😅 @SzachMat pomoc znajdziesz Dział indoor->początkujący Tam @Tester zamieścił wszystko co powinieneś wiedzieć zadna filozofia tylko wystarczy chwile forum przyjrzeć. Powodzonka! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Stycznia 2022 @SzachMat jak kiełkujesz to nie naświetla się nasion @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 11 Stycznia 2022 Pestki mają już ogonki i wrzucone zostały do gabeczek ala kostek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 11 Stycznia 2022 4 godziny temu, ArteK napisał: @Ważniak Ty tu nie filozuj😋 bo chłopina nie wie jak pestke wsadzić, cza łopatologicznie, ale ze mam tak samo jak @Włóczykij to Ważniaku dostałeś misje🤣😅 @SzachMat pomoc znajdziesz Dział indoor->początkujący Tam @Tester zamieścił wszystko co powinieneś wiedzieć zadna filozofia tylko wystarczy chwile forum przyjrzeć. Powodzonka! Niema tam nic na temat światła z tego co się orientuję to roślina rośnie w kierunku światła z tas moje pytania. Czyli mam je zdjac z hps 400 tak? I postawić na parapet? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Stycznia 2022 @SzachMat Zostaw w namiocie, zgaś lampę i jak pokażą się siewki to sobie włączysz. Nie ma sensu świecić czemuś czego jeszcze nad powierzchnią nie ma. I jw. Nie zaczynaj od kiełkowania, poczytaj zanim coś zaczniesz robić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Stycznia 2022 jest sens jeśli chcesz podnieść temperaturę w boxie do wartości jaka jest wskazana do kiełkowania 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2022 @SzachMat Nie, jak wykiełkują, a mają kiełkować w ciemni to zakopujesz je do ziemi na około 0,5-1 cm, kiełek niech ma przynajmniej 3 mm długości. Nie ubijaj ziemi nad kiełkiem, tylko zasyp delikatnie, jak zasypiasz odpalaj Marsa hydro ustaw go na wysokości 60 cm na roślinami, daj 60 % mocy i czekaj, aż wyjdą z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 11 Stycznia 2022 To jest tak sprecyzuje może wy kielkowanie mam w tych gąbeczkach i dokładnie jak kolega wyżej wspomniał dla temperatury a światło raczej nie przebije tej gąbki więc jest bezpieczne na chłopski rozum xd do tego używam clonex w buteleczce i w sprayu pytanie jeszcze jak już wykiełkuje to odrazu wstawiać 18/6 no nie(w sensie pokaże listki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2022 @SzachMat Napisałem ci wyżej, co i jak robić, czego jeszcze nie rozumiesz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 12 Stycznia 2022 Jeden wyszedł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 20 Stycznia 2022 Jakoś idą ale nie wiem czy jedna się podniesie ktoś coś doradzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Stycznia 2022 @SzachMat pilnuj żeby miały wilgoć, w glebie uprawiasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Tropic cocomix Edytowane 21 Stycznia 2022 przez SzachMat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzachMat 0 Napisano 26 Stycznia 2022 W dniu 21/01/2022 o 05:13, Szym napisał: @SzachMat pilnuj żeby miały wilgoć, w glebie uprawiasz ? Stary miały wilgoc cały czas w inkubatorze trzymane . Pognilo kilka nie było wstanie rozpuścić korzeni i przebić się przez tą gąbkę wyjolem je i te co wyglądały dobrze w ziemię i podlałem shogun start i katana rots czekam co bd dalej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach