Juras80 291 Napisano 6 Stycznia 2022 Macie jakiś godny polecenia miernik pH te 2 elektroniczne z zdjęcia ,które mam ciagle wariują i nie jestem pewien odczytu. Chce zainwestować w coś pożądanego. Mam tez kropelkowy ale nie nadaje się gdy już nawóz dodam bo barwi wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Stycznia 2022 @Juras80 Adwa d11 lub d12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 291 Napisano 7 Stycznia 2022 @Zielone krainy Ma one automatyczna kalibrację ? Nie trzeba odczynników do kalibracji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2022 @Juras80 Trzeba, jak chcesz miernik bez kalibracji to musisz poszukać coś z wyższej cenowej półki. Będziesz potrzebował 400-500 zł. Adwa d12 kosztuje około 180 zł, jest sprawdzona, mierzy precyzyjnie, choć lekko wolno, jak chodzi o kalibracje to na początku nie trzeba jej kalibrować, a przy następnych uprawach może to być konieczne, ale saszetki masz w komplecie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach