drtx 0 Napisano 4 Stycznia 2022 powiedzcie mi chlopaki jakie kryteria musialyby byc spelnione ,zeby wleciala 500-seta jednym okresie (2-3 miesiace) dajmy na to czy na m2 kwadratowym jak to najczesciej w nasionach jest pisane jest to mozliwe,pewnie jest,ale czy ktos moglby mi przedstawic warunki spelnienia kryteri by moc wykrecic takie wyniki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) @drtx jak najmniej rzeczy popsuć, a jest co popsuć zaczynając od złego pH, przenawożenie, niedobory, przesuszenie, przelewanie, brak otworów na dnie doniczki, woda gromadząca się na dnie potrafi zakwasić glebę lub powodować gnicie korzeni, ignorowanie występowania i żerowania robactwa, kolejna rzecz to dobre karmienie planta. Poza tym dobre warunki w boxie, oświetlenie adekwatne do rozmiaru boxa, zadbanie o maksymalną odbijalność światła od ścianek boxa, kontrola temperatury, wilgotności. Dobry trening roślin. Chyba tyle Edytowane 4 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drtx 0 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 27 minutes ago, konopny_janusz said: @drtx jak najmniej rzeczy popsuć, a jest co popsuć zaczynając od złego pH, przenawożenie, niedobory, przesuszenie, przelewanie, brak otworów na dnie doniczki, woda gromadząca się na dnie potrafi zakwasić glebę lub powodować gnicie korzeni, ignorowanie występowania i żerowania robactwa, kolejna rzecz to dobre karmienie planta. Poza tym dobre warunki w boxie, oświetlenie adekwatne do rozmiaru boxa, zadbanie o maksymalną odbijalność światła od ścianek boxa, kontrola temperatury, wilgotności. Dobry trening roślin. Chyba tyle aktualnie mam boxa 40x40 jest to 1 projekt wiec spodziewam sie ,ze kwestie jak ph nawet robactwo wlasnie nawet jakies gromadzenie sie wody na dnie donicy mogly miec miejsce, ale tez pytanie czy w boxie moich rozmiarow powinna znajdowac sie 1 roslina dla najlepszch rezulatatow czy mozna cos tam upchac,aktualnie mialem bardzo ciasno ,bo 6 roslin na lampie 100w o ktorej chlopaki z forum sie wypowiedzieli srednio edit: akurat dziury na dnie doniczki sa,mam nadzieje ,ze chociaz woda zbyt nie pognila :) Edytowane 4 Stycznia 2022 przez drtx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2022 @drtx Daj jedną roślinę w donicy 11-14 l i niech to będzie fotoperiod , dasz mu wega 35-40 dni i ci się rozrośnie po treningu lest i topping, jakie są stosunkowo proste, a dają dobre rezultaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 6 szt na 0.16m2 ? The fucc. Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Udyr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drtx 0 Napisano 4 Stycznia 2022 7 godzin temu, Udyr napisał: 6 szt na 0.16m2 ? The fucc. nie planowalem do konca tego,jako iz mi jeden nie wychodzil dosc dlugo ,w panice wsadzilem jeszcze 5 ( xD) no i trudno trzeba sie nauczyc na bledach,choc sa dosc smutne ,bo moze ze wszystkego bede mial 50 g po 3 miechach ;/ teraz mam w wyobrazni taki plan na niedaleka przyszlosc, wziasc jednego (moze 2 jak ktos mi zasugeruje i zalezy czy box sie zmieni) kupic spider farmer sf1000 i stopniowac donice wraz z tygodniami,mierzyc ph 7 godzin temu, Zielone krainy napisał: @drtx Daj jedną roślinę w donicy 11-14 l i niech to będzie fotoperiod , dasz mu wega 35-40 dni i ci się rozrośnie po treningu lest i topping, jakie są stosunkowo proste, a dają dobre rezultaty. fotoperiod to jest wlasie auto czy pelno sezo> @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 4 Stycznia 2022 Fotoperiody to sezon, auto to auto. Ja mam 2 na 0.16 i to i tak jest pełno w boxie. Jak chcesz się bawić w sezony to faktycznie 1 max 2. Majo rozmach 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Stycznia 2022 @drtx ogólnie myślę że za bardzo wychodzisz do przodu z celami, akurat jeżeli chodzi o uprawe marichuany to wymaga to dużo praktyki i inwestycji czasu oraz pieniędzy, jeżeli będziesz dużo czytał na temat uprawy oglądał dużo fotorelacji oraz przeprowadzisz kilka udanych upraw to sam będziesz w stanie sobie odpowiedzieć na to pytanie które zadałeś na początku postu. Głównym założeniem jest byciem cierpliwym i konsekwentnym w swoich działaniach. W moim przypadku przygoda trwa już prawie rok i nie było dnia bym nie przeczytał czegoś ciekawego na temat uprawy nie oglądał na yt poradnika oraz nie czytał o sprzęcie, prowadzę drugi projekt i nadal widzę że jestem zielony w tym wszystkim bo przede wszystkim brakuje mi praktyki Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2022 @drtx Automat czyli roślina auto-kwitnąca, to taka, jaka sama sobie reguluje długość wega, a fotoperiod to roślina, jakiej ty ustalasz długość wega przez ilość godzin oświetlania. Na weg światło 18/6 h, a 12/12 h na kwitnienie, jak chcesz, aby weszła w fazę kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 5 Stycznia 2022 @Zielone krainy Auto można cisnąć 18/6 do końca podobno 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drtx 0 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) 3 hours ago, Zielone krainy said: @drtx Daj jedną roślinę w donicy 11-14 l i niech to będzie fotoperiod , dasz mu wega 35-40 dni i ci się rozrośnie po treningu lest i topping, jakie są stosunkowo proste, a dają dobre rezultaty. i co okolo 0kolo 9 miechow rosnie flo? mam duzo fajnych auto ,dlatego nie wiem czy ma sens? 6 minutes ago, drtx said: 22 minutes ago, Lemon Gelato said: @Zielone krainy Auto można cisnąć 18/6 do końca podobno 😉 nie wiem czy mu kwikte nie chodzilo o flo Edytowane 5 Stycznia 2022 przez drtx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Stycznia 2022 @drtx 8-9 tygodni, nie miesięcy 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 5 Stycznia 2022 ja bym poszedł mimo wszystko w auto, bo łatwiej je oświetlić w fazie flo (chociaż większe ryzyko, że coś nie wyjdzie) pół kilograma spokojnie z 4 roślin wyciągniesz w namiocie 90x90, jeżeli w dobrą lampę zainwestujesz i jakiegoś błędu nie zrobisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Stycznia 2022 @bingobum jak łatwiej oświetlić automaty w fazie flo ? To to samo co fotoperiod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 5 Stycznia 2022 Teraz, Szym napisał: @bingobum jak łatwiej oświetlić automaty w fazie flo ? To to samo co fotoperiod auto nie wymaga skrócenia czasu naświetlania aby zakwitło, a dzięki utrzymaniu cyklu 18/6 jesteś w stanie więcej energii dostarczyć do rośliny w ciągu doby, co powinno skutkować lepszym wzrostem/ puchnięciem topów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Auto bym trzymał na 20/4 h. @drtx Fotoperiody są różne z wieloma z nich da się wryrobić w 8 tygodni kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 5 Stycznia 2022 @Zielone krainy Fakt faktem mam za darmo prąd no ale nie wiem czy nie lepiej będzie jednak dla rośliny jak dostanie ten "sen"chociaż trochę a 20/4 to chyba jej zapodam na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Automatowi nie zmienia się oświetlenia, najlepsze rezultaty wychodzą na 20/4 h. Odmiany auto-kwitnące to nie fotoperiody, one są w stanie przyjąć więcej światła i dobrze na tym wychodzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 5 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy No to ja wiem już z forum i od was także git ekipa tutaj jest ! Następny rzut będzie 5x każde inne i chyba też auto tak na zapamiętanie nawyków farmerskich itp itd. PS. A nie wiesz ocb z z WeedWarrior'em ?? Edytowane 5 Stycznia 2022 przez Lemon Gelato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drtx 0 Napisano 5 Stycznia 2022 On 1/4/2022 at 9:40 PM, Udyr said: Fotoperiody 2 hours ago, Zielone krainy said: @Lemon Gelato Automatowi nie zmienia się oświetlenia, najlepsze rezultaty wychodzą na 20/4 h. Odmiany auto-kwitnące to nie fotoperiody, one są w stanie przyjąć więcej światła i dobrze na tym wychodzą. ja teraz ostatnie dni daje 12/12 i np 1 ktory byl dosyc wycofany z checi rozwoju kwitnienia ,powiekszyl sie znacznie przez okres snu od wczoraj do dzisiaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach