ArteK 439 Napisano 16 Grudnia 2021 @Juras80 mnie to nadal wygląda na przelanie plus złe ph, nie wiem co tam z nawozami kombinowałeś. Ogolnie powinieneś wstrzymać sie z podlewaniem troche ją przesuszyć bo tam sie korzenie duszą, doniczki postaw sobie nawet na kilku kapschlach od coli czy pepsi zeby nie stały bezposrednio na foli od boxa. Moja rada 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 16 Grudnia 2021 Tam sie nie ma jeszcze co dusic 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 17 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed no racja. Co radzicie by nie pogorszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 17 Grudnia 2021 @Juras80 sprawdzić ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 17 Grudnia 2021 W dniu 12/12/2021 o 19:33, Ważniak napisał: Na tym etapie nie da się określić ile zbierzesz, czy roślina dobrze się rozwinie. Jak zaczniesz projekt od nowa sytuacja będzie wyglądać tak samo bo niby czemu miało by być inaczej. AllMix to ziemia mocno nawożona, nie jest polecana do sadzonek. Zgadzam sie z Tobą, tu jest pare składnych na te sytuacje Ziemia jak sam piszesz nie do sadzonek. Przelanie. Rozregulowane ph. @Barney's dobrze radzi sprawdź ph, ew jesli masz mozliwość to tez Ec, obstawiam ze bedzie duzo za duże.@Juras80 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 17 Grudnia 2021 @ArteK to nie ec zablokowana jest najprawdopodobniej przelaniem ogólnie to wszystko jest nie tak polewał wodą glebę nie zwracając uwagi na liście już zaczyna pokazywać niedobory od zbyt częstego podlewania najczęstszy błąd początkujących growerow więcej nie znaczy lepiej Teraz tylko pozostaje przelanie doniczki czysta woda o odpowiednim pH sprawdzenie co wyleciało dołem jeżeli pH jest w normie to już pozostaje czekać aż gleba wyschnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 26 Grudnia 2021 Wysiałem nowa pestkę ale coś jest nie tak. Tym razem pH Ok ale ciagle roślinom coś dolega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 26 Grudnia 2021 A ile ty ziemi tam masz?????? Nie za malo troche ?? Moze korzen nie ma gdzie sie rozrastac? Masz dziurki zrobiore od dolu tego kubka ? @Juras80 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 26 Grudnia 2021 @TheNotoriousOfWeed oczywiście są dziurki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2021 @Juras80 Nie sadź w przeźroczystym kubku, bo korzenie nie lubią światła, a w przeźroczystym kubku światło będzie do nich docierało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 26 Grudnia 2021 @Zielone krainy dzieki za radę okleiłem folia Co sądzicie o roślinach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 26 Grudnia 2021 @Juras80 podlej je @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 26 Grudnia 2021 Podnies wilgotnosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 26 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Tester napisał: @Juras80 podlej je To raczej przelanie bo wyglądają koszmarnie jak po posłaniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach