ArteK 439 Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz dokupuj diody i tytyryty 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) @ArteK 1 taka dioda kosztuje 50 zł 😄 czyli 200 zł na same diody + wysyłka, ale może się skuszę 😄 Edytowane 23 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz tak naprawde tylko diod brakuje Ci, chyba ze turbo leniwiec to tsk jak @Zielone krainy wspomniał zamawiaj, ledam cene chyba ma dobrą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) @ArteK dobra cena jak dla mnie 60W panel za 288 zł (podniósł się bo wcześniej było 274zł więc chyba inflacja zrobiła swoje) czyli 88 zł dam więcej i mam gotowe zamiast bawić się w składanie tego. Chociaż to mi daje dodatkowe 9000 lm a w przypadku samoróbki dałoby mi 20000, ale i tak jestem leniem i wolę już to zamówić. Pytanie czy lepiej jechać do chłopa, czy przez neta można śmiało zamówić bez obaw że dane wyciekną do 997 albo 112 😄 ? Edytowane 23 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz Tak czy inaczej zyskałeś doświadczenie, jakbyś tego panelu nie zbudował to byś tego, co wiesz nie wiedział. Zawsze możesz dokupić diod, jak masz dla nich odpowiedni zasilacz, rozbudować panel i bum , niech oświetla twoją największą uprawę, a TS 1000 , jaki pewnie jest podróbką dasz na tą jedną LSD. Jednak to pracochłonna koncepcja, znacznie prościej byłoby dokupić panel od Ledam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) @Zielone krainy z dwóch diod na tym samym 8 kilogramowym radiatorze który i tak się grzeje zrobi się nagle 6 diod to tam piekarnik powstanie, będzie można jajecznice na boczku smażyć, bym musiał dodatkowo ze 4 wentylatory na górę podpiąć, zrobi się brzydko mówiąc chujnia, pełno kabli, dokupię panel lepiej mieć gotowca Edytowane 23 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz No czaję, to w tym wypadku kupuj 60 W Ledman u mnie jeden taki panel w boxie podnosi temperaturę względem otoczenia, czyli tego, jaka temperatura występuje w pokoju o 1,5 c, czyli dwa panele Ledam 60 W podwyższają temperaturę o 3 stopnie C, co jak dla mnie jest świetnym wynikiem, bo mam rośliny dobrze oświetlone, a temperatura wysoko nie jest podniesiona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz chciałem Ci wysłać priv, ale masz zajebana skrzynkę. Więc w skrócie, bierz póki są, bez przypału. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Listopada 2021 @konopny_janusz zamawiaj od chlopa przekaz na poczcie i paczkomat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Listopada 2021 @konopny_janusz ja zamawiałem u niego jak i zwracałem produkt więc jest kompletnie bezpiecznie i bezproblemowo 🙂 oczoczywscie nie na swoje dane Januszu 6 godzin temu, konopny_janusz napisał: @ArteK dobra cena jak dla mnie 60W panel za 288 zł (podniósł się bo wcześniej było 274zł więc chyba inflacja zrobiła swoje) czyli 88 zł dam więcej i mam gotowe zamiast bawić się w składanie tego. Chociaż to mi daje dodatkowe 9000 lm a w przypadku samoróbki dałoby mi 20000, ale i tak jestem leniem i wolę już to zamówić. Pytanie czy lepiej jechać do chłopa, czy przez neta można śmiało zamówić bez obaw że dane wyciekną do 997 albo 112 😄 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Listopada 2021 Dzisiaj dołożę swój panel do tego boxa, ta jedna LSD będzie na żarówkach jechać póki co, muszę to przemyśleć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach