Gość Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Siema, zakupiłem calmag firmy Atami, skusiła mnie cena bo o połowę taniej niż gdziekolwiek indziej... Postanowilem przeczytać ulotkę, musiałem do tego wykorzystać mikroskop kieszonkowy, bo tak jebitnie małe literki i czytam a tam jest napisane,, zawartość pierwiastków niebezpiecznych" 1.Kadm 2.Ołów 3.Rtęć 4.Chrom 5.Arsen I jeszcze coś tam było, nie pamiętam. U was też na tych etykietkach macie takie dodatkowe nie chciane substancje? Nawet nie zamierzam tego używać, w dupe niech sobie wsadza to albo dają swoim dziecia do szkoły jako soczki. Zasrane koncerny. Lepiej dolomit podsypywac co tydzień po łyżce lub co dwa niż te trucizne tam lać gdzie nie trzeba. I ogólnie dodam, że niektórych z wymienionych pierwiastków niebezpiecznych jest więcej mg/kg niż magnezu i wapnia. Edytowane 13 Listopada 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Listopada 2021 Ja mam ten preparat, jeden z lepszych na rynku. Mam ten komfort że u mnie na etykiecie takich informacji nie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Grudnia 2021 @Jerzy Tez mam taki CalMag ale takich składników u mnie nie ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach