Gość Napisano 29 Września 2021 Witam Wszystkich na mojej fotorelacji z hodowli pomidorków. Growbox: Namiot 40x40x80 Oświetlenie: chiński led 1000W, docelowo CFL 150w EnviroGro Wentylacja: 2x wiatraczki komputerowe ustawione na roślinke, 1x większy wiatrak "wylotowy" podczepiony pod filtr węglowy Plus nawilżacz powietrza, termometr, wilgotnościomierz. Gorilla XL auto ma już 51 z tego co wiem dzień, dostałem w prezencie. Critical Haze kiełkuje, obserwuję 😶 Narazie to tyle, śmiało proszę radzić i komentować. Pozdro! 🤪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Temperatura 23 stopnie celcjusza Wilgotność 59% Nawóz Biohumus Edytowane 29 Września 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2021 Temperatura 23 stopnie celcjusza Wilgotność 59% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Września 2021 Stary edytuj posty. Bo zrobi się syf w temacie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Września 2021 18 minut temu, Brazil Munster napisał: Stary edytuj posty. Bo zrobi się syf w temacie Powiesz tylko jak edytować ? Mogę Wspomnieć lub Cytować. I zrobiłem małe przemeblowanie w boxie, teraz wszystko styka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 29 Września 2021 (edytowane) @Bloodwyn wpadnij do mnie zobacz jak ten goryl idzie 😉 na te chwile goryl ma 51 cm xD bez doniczki Edytowane 29 Września 2021 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 Zauważyłem takiego Krętacza przy topiku, to niedobór ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 30 Września 2021 (edytowane) @Bloodwyn po tych zdjęciach nie widac zadnych niedoborów, 😉 zaznacz jakos na zdjeciu co Ci nie pasuje.? Edytowane 30 Września 2021 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 @ArteK Powykręcało liść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 30 Września 2021 @Bloodwyn jak dla mnie to za nisko masz lampę, myślę że stąd ten problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 1 minutę temu, grolsch3 napisał: @Bloodwyn jak dla mnie to za nisko masz lampę, myślę że stąd ten problem Ustawiłem tak nisko bo to chiński LED, no dobra, sprawdzę co mówisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 30 Września 2021 @Bloodwyn musisz próbować, na zdjęciach w naturalnym świetle kolor liści jest ok i tak jak @ArteK Ci napisał, nie masz raczej problemów z niedoborem. Nie sądzę też, że na tym piętrze krzaka masz za suchą ziemię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 Zbadaj pH tego co wylatuje spodem , takie rzeczy dzieją się gdy jest zbyt wysokie pH , ale również nadmiar azotu czy roztocza mogą powodować takie rzeczy. Prawidłowe pH przy uprawie w ziemi powinno być między 6-7 , na wegu powinno być między 6-6.5. Podlej planta gdy bedzie na to czas i zmierz pH wody z podstawki gdy wyleci do niej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 Critical przebił się 😇 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ssativ 10 Napisano 30 Września 2021 5 godzin temu, grolsch3 napisał: @Bloodwyn jak dla mnie to za nisko masz lampę, myślę że stąd ten problem potwierdzam, moje panienki tak samo wyglądały jak miały za nisko lampę. Znaczy zaczynały już się skręcać 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 Siemano, Goryl wszedł w większą doniczke 🥰 Miejmy nadzieję, że tam mu wygodniej 🍌🦍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 30 Września 2021 Dowal ziemi pod korek 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Października 2021 Dla poszukiwaczy gotowej, dobrej i taniej ziemi zapraszam do Brico Marche po takie cudo. W składzie już jest perlit, który szczerze ciężko dostać w przeciętnej kwiaciarni, przedział pH 5,6-6,5 A koszt to jedynie 7 zł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Października 2021 Wczoraj wybił się Critical Haze i kazał Was pzdr 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach