Mlodygrower 18 Napisano 13 Października 2021 @KlausKörner to ten sam automat😉 wystarczyło słuchać rad i pomału wiem o co chodzi, myślę nad innym nawilżaczem który włączy się sam razem z czujnikiem czasowym bo w tym co mam muszę zejść sam ręcznie nacisnąć przycisk włączania, czasem jak nie ma mnie 2 domu to jest problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Października 2021 To kup programator czasowy za 20zl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 13 Października 2021 @KlausKörner maam ale chodzi o to że nawilżacz ma włącznik i pomimo tego muszę go włączyć ręcznie Muszę zmienić nawilżacz masz jakiś na oku dobry? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Października 2021 A jaka ty masz tam wilgotność bez nawilżacza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 13 Października 2021 Bez nawilczacza skacze 30/50 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @KlausKörner mogę zobaczyć twoje zdjęcie jak masz zrobiona w środku wentylację? Strasznie u mnie wydostaje się zapach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower jaki masz filtr i boxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @ArteK filtru jeszcze nie miałem bo w fazie wege nie potrzebowałem lecz nie sądziłem że tak będzie czuć mocno więc myślę nad zakupem box z szafy 60x60x180 wentylator wyciągowy 203m3/h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) @Mlodygrower pakuj filtr i sprawdź kazde łączenie scian w 'boxie" Edytowane 15 Października 2021 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @ArteK wszystkie rogi ścian i łączenia mam od środka zrobione silikonem więc tam jest sczelne, jaki filtr na takiego boxa i taki wentylator? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower mam dokladnie ten sam rozmiar boxa potrzebujesz 158m3 (z tego co kojarze jak ja dobieralem zestaw) wenrylator mam tt 187m3 i filtr 260m3/h wiec jesli masz went 200 to taki filtr 260, 300 bedzie odpowiedni @Mlodygrower wazne jeszcze żebyś kupił twardą rure spiro a nie ten shit co dają gratis szybko sie przeciera ja dopiero przy zmianie wentylatora to dojrzalem, i dlatego na poprzednim grow tak mi capiało. Albo sztywna rura(pcv) miedzy wentylator i filtr. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) @ArteK dasz link na jakiś filtr? Oraz myślę Jak bardziej docisnąć drzwi z szafy do szafy (by były mocniej zamknięte) pomysł jakis? Edytowane 15 Października 2021 przez Mlodygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower zalezy jaki masz system zawiasow w szafie. Czy jest mozliwosc regulacj czy nie. Ja mam mastercarbo był tani w sumie to zalezało mi na obudowie filtra bo po tym grow rozwiwrce nity wymienie wegiel i zanituje na nowo 😉 linku Ci bie podam bo niepmietam skad go brałem. Jak wpiszesz mastercarbo filtr to ci wyskoczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @ArteK Będzie ok? https://www.growweed.pl/pl/p/Filtr-weglowy-ECO-240-360-m3h%2C-fi-125mm/1260?gclid=CjwKCAjwzaSLBhBJEiwAJSRokumXXqYkzu4IeWhoQBbVZpLNdDZ24FplyqL5v6cHFgNHxZpJNq6LPhoCExcQAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower sorki Mordko ale w linki nie klikam(zboczenie) ale po opisie linku wychodzi ze bedzie si. Upewnij sie tylko ze fi filtra będzie tskie samo jak wenta. Wlot powietrza pasywny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @ArteK tak pasywny nie wiem czy przez to nie będzie też zapach się ulatniać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower nie bo przeciez wentylacja pracuje 24/7 boxa masz z szafki jak dobrze doczytalem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 Tak z szafy@ArteK jeszcze myślę nad ewentualnym dogrzaniem w zimę bo szafa stoi w garażu wbudowanym w dom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 15 Października 2021 @Mlodygrower zbadaj temperature jak bedziesz mieć wentylacje i sprawdz temp bez lampy, zawsze możesz steropianem okleić od zewnątrz 😅 ew jakiś kabel grzewczy. Wlot jak masz pasywny to takerem poprzyszywaj pończoche albo flizeline krawiecką żeby filtr w pizde od kurzu nie dostawal, i zebyś robali nie mial. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach