Mlodygrower 18 Napisano 19 Września 2021 Witam, właśnie posadziłem swoje 1 dziecko :) coś więcej na ten temat Maluszek ma 3 tygodnie, rośnie w boxie własnej roboty, temperatura w środku 23/26 stopni, wilgotność 60/70%, 2 dni temu przesądzony do większej docelowej doniczki, mam wrażenie że liść z dołu żółknie, co może być przyczyna? Zielona doniczka zdj 2 dni temu Czarna zdjęcie. Dziś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 19 Września 2021 ekspertem nie jestem ale jak dla mnie wygląda jakby jej azotu brakowało... jakiej ziemi używasz? nawoziłeś już czymś? pH wody sprawdzasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 19 Września 2021 @bingobum pH wody sprawdzam, niczym nie na woziłem jeszcze, czym nawozić? Ziemia uniwersalna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Września 2021 @Mlodygrower korzeni nie uszkodziłeś ? trochę oklapnięta jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 @Tester wydaje mi się że nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 20 Września 2021 Mała jak na 3 tygodnie. Czym tam świecisz? Czym sprawdzałeś ph? Ph ziemi ? Może być coś z korzeniami nie ten tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 @fxxx1337 pn ziemi nie sprawdzałem wogole @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 20 Września 2021 trzeba by sprawdzic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 @fxxx1337 czym sprawdzić pH ziemi ? Dasz radę podesłać link do jakiegoś urządzenia? Jak wspomniałem to 1 uprawa więc dopiero się wszystkiego ucze @To zdjęcia z dziś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 20 Września 2021 Adwa ad12 ewentualnie jak chcesz po kosztach polecieć do płyn heliiga, ale nie jest on w 100% wiarygodny, ale daje mniej wiecej pogląd sytuacji może byc też że korzenie utopiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 (edytowane) @fxxx1337 @fxxx1337@fxxx1337 @fxxx1337 Można jakiś kontakt. Do cb? Edytowane 20 Września 2021 przez Mlodygrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 20 Września 2021 no mozesz pv pisać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 Czyli jako 1 kupić sprzęt do sprawdzenia pH gleby? Co dalej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 20 Września 2021 @Mlodygrower poczytaj forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 @Andi Czytam jedni piszą że pH wody wystarcza żeby pilnować inni że pH wody i gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 20 Września 2021 @Mlodygrower jak pilnujesz pH wody, z glebą też powinno być ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 Mordka, co do ziemi lejesz odbije się na pH. Rosline przelewasz i to permanentnie. Być może u ciebie wszystko gra tylko lejesz tej wody za dużo,wypłukuje aż z ziemi minerały i ona siedzi w tej wodzie z tym jej pH utopiona. Jaką masz ziemię? pH ziemi odpowiednie, w sensie tej co kupiłeś na przesadzenie.? Jak ziemia dobra to przesadź tą roślinę jeszcze raz, i czekaj. Przesadź bo ja nie wiem co się dzieje u ciebie w glebie dzisiaj, a w nowej ziemi to jakby nowy start. Podlewając raz na tydzień. Ale nie od razu. Za tydzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 20 Września 2021 @KlausKörner okej zobaczymy co to będzie 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Września 2021 6 minut temu, Mlodygrower napisał: @KlausKörner okej zobaczymy co to będzie 😞 A co masz taką buźkę smutną? Wyluzuj z podlewaniem na tydzień potem będziesz się martwił. To sezon czy auto? Jak sezon to nic jej nie jest. Pierdol to. Odpuść sobie tylko z tą wodą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 20 Września 2021 ja bym polecał wlać nawóz, polecam gnojówkę z pokrzywy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach