maik.logan 7 Napisano 11 Września 2021 Posiadam box 120x120 x200. Chcę kupić dobrej jakości wentylator i filter. Czy ten jest dobry na taki box? I mam pytanie odnośnie ilości i jakości doniczek. Czy 9 sztuk jest ok? Czy kupić zwykle plastikowe 12 litrowe donice czy też donice oddychajace? Proszę o wskazówki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Września 2021 @maik.logan Mam ac infinity 4" jako wtłaczający i jestem zadowolony. Solidny i trwały wentylator, do tego dosyć cichy. Do takiego boxa polecam właśnie taki 6" jak masz w opisie i powinien sobie poradzić. Jakbyś to podłączył pod ten sterownik automatycznie regulujący obroty to już bajka. Zwróć uwagę który kontroler jest w ofercie, bo maja 2 wyglądające bardzo podobnie. Jeden jest tańszy i przeważnie w opcji jako komplet z wentylatorem oznaczonym T (linia S to takie same wentylatory, tylko maja manualny regulator). Ten tańszy tylko włącza i wyłącza wentylator w zależności od temperatury czy RH. Ten dokupowany inteligentny sam reguluje obroty żeby utrzymać zadana temperaturę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maik.logan 7 Napisano 11 Września 2021 Tak. Tam jest sterownik regulujący obroty i wilgotność. A Filter jest ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 12 Września 2021 (edytowane) Jest pilot na którym sobie regulujesz obroty w zestawie. Jeśli chcesz aby wentylator sam dobierał sobie moc pracy wzgledem temperatury i wilgotności musisz dokupić osobno sterownik. Gorąco polecam, sam używam tej linii jako wyciąg. Ciche i wydajne Filtr będzie odpowiedni, ale jeśli chcesz mieć 100 perfect poszukaj czegoś ponad 370cmf co jest 600m3/h. 1.2mx1.2mx2mx4x60=691 Przy Twoim rozmiarze boxa wrzuciłbym 15l donice. Mogą być plastikowe, ale to zależy też jaki masz budżet. Chcesz zainwestować w oddychające to śmiało wal. Zawsze też możesz spróbować wrzucić kilka takich i kilka takich dla porównania wynikow Edytowane 12 Września 2021 przez Soniq21 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 12 Września 2021 Sorry, linia T ma kontroler w zestawie.. To może być z Twojego posta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach