stefan89 1 Napisano 4 Września 2021 Siemanko, Proszę o ocenę moich "okazów", które obecnie mają 63 dni. To mój pierwszy raz i martwię się trochę, że nie wygląda to zbyt okazale. Więcej info: - lampa CFL 200W - namiot 50x50x150cm - zawieszka CO2 - podlewane wodą o pH ok. 6,5 + nawozy od BioBizz (trypack) - wentylacja in + out (z filtrem węglowym) Generalnie jest spora różnica pomiędzy krzakami - jeden zakwitł ok. 10 dni później niż drugi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 4 Września 2021 Jakie masz pH gleby? Albo pH albo one niedożywione. Zdjęcie mógłbyś zrobić bez lampy. I ta na pierwszym zdjęciu,strasznie łysa, parę liści na krzyż. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefan89 1 Napisano 5 Września 2021 @KlausKörner Używam ziemi Royal-Mix o pH 6,5-7,9 (dane z opakowania). Sam nie mierzyłem pH, nie mam urządzenia. Wiesz może jak je "dożywić" na obecnym etapie? Wydaje mi się, że za mało podlewałem (ok.250-300ml co dwa dni). Teraz zmieniłem na 600ml co 3 dni. Wrzucam jeszcze dodatkowe fotki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 5 Września 2021 @stefan89 jaki litraż donic? I generalnie jeśli chodzi o ocenę to wygląda to słabo no chyba że to są 5l donice to wtedy wyglądają ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Września 2021 A masz jakieś nawozy? Ta co ma więcej liści tragicznie nie wygląda. Uschnięte liście obetnij, ale nie ten pożółkły co jeszcze nie usechł. Jaka donica?rozmiar w L? A ten łysy krzak no to cóż. Tam chyba nawet jeden wiatrakowy nie został. Dokarm nawozami,napisz co masz z nawozów, coś wymyślimy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefan89 1 Napisano 5 Września 2021 @KlausKörner@onyx Rozmiar donicy 11l. Nawozy BioBizz zestaw do indoora (Bio grow, Top max i Bio bloom). Dawkowanie zgodnie z dołączoną etykietką. Obydwa krzaki traktowałem tak samo. Od początku jeden z nich był wysoki i smukły (łysawy) a drugi niższy i bardziej rozrośnięty (z tego co czytałem to kwestia genotypu). EDIT. Może mam za mała wilgotność obecnie ok. 30%, zrezygnowałem z nawilżacza jakiś czas temu, może to błąd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Września 2021 Jakim cudem ty masz taką wilgotność? Może higrometr masz zjebany? Druga faza kwitnienia to dobrze mieć wilgotność ok 40-45%. To lej tak jak lales do tej pory z tabeli. Może bio grow już całkiem odstaw a dawaj więcej top max. Bio bloom dawaj cały czas. One już na finiszu Więc widzisz one pewnie nie są nie dozywione a przekarmione albo coś z pH było. No nic. Ile one mają? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefan89 1 Napisano 5 Września 2021 @KlausKörnerMają obecnie niecałe 10 tygodni. Czy mogę np przeciągnąć zbiory do 13-14 tygodnia, bo nie wydaje mi się żeby za 2 tygodnie były gotowe 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 5 Września 2021 Zbiory robisz jak będą gotowe, a nie według tabelki wiec może się tak okazać. @KlausKörner powiem ci szczerz, ze jak zamawiałem pierwsze nasiona to z jakiegoś polskiego sklepu to dorzucili mi 2 pestki z karteczka ak47 i to może być ta sama odmiana bo 2-3 tyg przed ścinka nawet jednego wiatraka nie miały. Same pozrzucały, ale jeśli to to samo to nie polecam, ani smaku, ani mocy takie nijakie. Z nazwy tylko groźne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 5 Września 2021 @Bubble możliwe też właśnie że to geny @stefan89 generalnie ja miałem donice 11l i co 3-4 dni lałem im 2l wody więc teraz możesz sobie odpowiedzieć czemu one nie urosly xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Września 2021 Musisz czekać do zbiorów na pewno że 4 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Września 2021 Jak na CFL200 wygląda dobrze. 30% wilgotności? Mój wilgotnościomierz pokazuje najniżej zanotowaną wartość 28% ale jak sprawdzam to rzadko widzę poniżej 50%. Te po ryflowane krawędzie liści to od małej wilgotności? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefan89 1 Napisano 6 Września 2021 Dzięki za wszystkie uwagi, rady. Generalnie wydaje się, że za mało podlewania, kiepska stacja meteo, marne genotypy no i pierwsza hodowla w życiu. Te czynniki miały wpływ na ten nieurodzaj 😛 Garść pytań na koniec: 1. Dlaczego moje roślinki w ogóle nie pachną? Dosłownie zero zapachu z boxa. 2. Jakie nasionka polecacie na kolejne podejście? Iść dalej w automaty czy lepiej odmiany nie automatyczne? 3. Czy zmienić lampę CFL na HPS? 4. Czy to co mi z tego wyjdzie będzie odurzało? 😄 @Ważniaka nawilżasz czymś powietrze? Czy po prostu w boxie masz 50%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 6 Września 2021 5 minut temu, stefan89 napisał: 1. Dlaczego moje roślinki w ogóle nie pachną? Dosłownie zero zapachu z boxa. taki gen 5 minut temu, stefan89 napisał: 2. Jakie nasionka polecacie na kolejne podejście? Iść dalej w automaty czy lepiej odmiany nie automatyczne? fotoperiody możesz 6 minut temu, stefan89 napisał: 3. Czy zmienić lampę CFL na HPS? jak masz możliwość to tak 6 minut temu, stefan89 napisał: 4. Czy to co mi z tego wyjdzie będzie odurzało? powinno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 6 Września 2021 Godzinę temu, stefan89 napisał: 1. Dlaczego moje roślinki w ogóle nie pachną? Dosłownie zero zapachu z boxa. Bo to Burakumin jest nie Marichuana. Godzinę temu, stefan89 napisał: 2. Jakie nasionka polecacie na kolejne podejście? Iść dalej w automaty czy lepiej odmiany nie automatyczne? Śmierć automatom. 1 godzinę temu, stefan89 napisał: 3. Czy zmienić lampę CFL na HPS? Nie odłóż i zainwestuj w LED. 1 godzinę temu, stefan89 napisał: 4. Czy to co mi z tego wyjdzie będzie odurzało? 😄 Pewnie nie jeden deeler sprzedaje gorsze. 1 godzinę temu, stefan89 napisał: a nawilżasz czymś powietrze? Czy po prostu w boxie masz 50%. Śmiałem się z kolegi jak sobie nawilżacz kupił, teraz mam 54% taki mam klimat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefan89 1 Napisano 22 Września 2021 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Poniżej aktualne zdjęcie dojrzalszego krzaka (wiek 78 dni). Ścinać czy jeszcze potrzymać? Aktualnie zacząłem przepłukiwać wodą i zredukowałem ilość pożywki żeby go trochę przesuszyć przed zbiorami. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2021 Ja bym potrzymał jeszcze bo dużo włosków widać także jeszcze nabiorą masy 🛸 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach