Dan007 11 Napisano 30 Sierpnia 2021 Siemanko. Mam pytanie.Moje dziewczyny /auto /mają trzy tyg ,rosną na boki bardziej niż do góry.Stosuje LS. Łodygi prawie jak mały palec u dłoni ,doniczki 11 l. Czy to normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Sierpnia 2021 Normalnie jest. Raz ,że robisz lst dwa ,że to geny indica Trzy, że to roślina pod lampa, zawsze możesz dać lampę wyżej i zmniejszyć natężenie światła Ale tak ogólnie. Zobacz ziomek, przywiązujesz roślinę jak najniżej gleby,tak aby bo odrosty się rozrastały, trenujesz ją na wysokość aby przełamać dominację szczytowa rośliny, aby rosła gęsto w odrosty a jakby zdziwiony jesteś że rośnie bardziej na boki niż do góry. 😎 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dan007 11 Napisano 30 Sierpnia 2021 @KlausKörner Dziękuję ziomek za obszerne info .Mam rozumieć, że muszę naginać jeszcze niżej ziemi ,zmniejszyć natężenie światła? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Sierpnia 2021 Nie. Wszystko robisz dobrze i jest elegancko. Ale nie dziw się, że nie rosną do góry, bo przecież robisz trening który ma na celu aby ona nie rosła do góry. Światło zostaw jak jest, nie wiem jak masz ale chyba masz dobrze,normalnie rosną. A na jakiej wysokości masz jak mocne światło? Trochę do góry możesz dać, one mają krótkie odstępy między węzłami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dan007 11 Napisano 30 Sierpnia 2021 Światło mam led z górnej półki za 500$,mało kto wie ,że lampy do akwarystyki morskiej są bardzo zbliżone do docelowych. Posiadają więcej opcji konfiguracji swiatla w 5 kanałach .Każda barwę swiatla mogę dostosować do rośliny indywidualnie @KlausKörner Światło mam 150w ustawione na Maxa wysokość 45cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Sierpnia 2021 To zdecydowanie możesz dać wyżej. Jak masz opcje regulacji to zmniejsz też moc, bo światło czerwone się teraz nie przyda Ale ta lampa świeci też w zakresie czerwonym? Bo na wykresie nie widac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dan007 11 Napisano 30 Sierpnia 2021 @KlausKörner lampa posiada Cool white Warm white Blue 430 Royal blue 460 Ir Red Green ktorego nie używam Dodatkowe opcje wschodu zachodu słońca Natężenie regulowane od 3%do 100% @KlausKörner najlepsze jest to w tej lampę ,że mogę być na końcu świata,jesli mam dostęp do Internetu to mogę sterować w 100% lampą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 30 Sierpnia 2021 Dobrze dobrze, jak Klaus powiedzial poki nie kwitna podnies te lampe wyzej, na 60cm lekko ewentualnie sprawdz jak podaje producent i tak ustaw, a co to za odmianki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dan007 11 Napisano 30 Sierpnia 2021 @Git CRITELLA Jack,White widow,Critical orange punch. Wszystkie auto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach