sahara 7 Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam,mam dwa pytania .Około 1,5 miesiąca temu musiałem przenieść z działki dwie dziewczyny na oddalonego, bezpieczniejszego spota z powodu rozmiarów,są w donicach 35 litrowych. Posadzone 3-go maja ,nadal nie zaczęły kwitnąć ,takie przedkwitnienie jest dopiero.Czy to nie za późno ? Są to odmiany fast Blue Caramel oraz Fast Jack Afghan.I drugie pytanie - jestem zmuszony przenieść je ponownie ,urosły ma ponad 2 metry i wystają już z kamuflażu,który w dodatku się przerzedza,widać już je i to bardzo. Z przewiezieniem nie ma problemu ,ale korzenie z donic powrastały w glebę .Co ja mam teraz zrobić ,wyrwać je ??? Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez sahara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Sierpnia 2021 2 minuty temu, sahara napisał: Posadzone 3-go maja ,nadal nie zaczęły kwitnąć ,takie przedkwitnienie jest dopiero.Czy to nie za późno ? no późno raczej nie dojdą 3 minuty temu, sahara napisał: .I drugie pytanie - jestem zmuszony przenieść je ponownie ,urosły ma ponad 2 metry i wystają już z kamuflażu,który w dodatku się przerzedza,widać już je i to bardzo. Z przewiezieniem nie ma problemu ,ale korzenie z donic porastały w glebę .Co ja mam teraz zrobić ,wyrwać je ??? jak musisz to rwij jak nie to może zrób naginkę albo łamanie łodyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 24 Sierpnia 2021 @sahara fasty kwitnę tak jak sezonówki, czyli wszystko zależy od długości dnia, ale i też od genetyki. Radzę ponaginać, podwiązać i poczekać ( też radzę zainwestować na przyszłość w środek przeciwko pleśni, naturalnym środkiem np. są opryski z drożdży) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach