Matisonek 4 Napisano 24 Sierpnia 2021 8 tyg flo, jak oceniacie kiedy mogę szykować się na ściankę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Matisonek widzę Mleczno bursztynowo więc ja bym już ciął ale zawsze możesz potrzymać może jeszcze spuchną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Matisonek ja tam widzę trochę bursztynu i przezroczyste. Ja bym sie wstrzymał do 2 tygodni i zobaczyl czy tam mleko nie wyjdzie zamiast przezroczystych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Sierpnia 2021 Ja bym ciął małego w piekarnik i do cybucha. Jak poczujesz jezuska na sercu to znak że dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 24 Sierpnia 2021 @MałyTopek jak wysuszy w piekarniku to sampel straci na mocy. Taki mały fragment nie powinien się długo suszyć w normalnych warunkach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Sierpnia 2021 @Zielarka to tym bardziej jak traci na mocy, a jebnie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matisonek 4 Napisano 25 Sierpnia 2021 Hm dzięki panowie, dzisiaj zetnę bobka i zobaczę co się będzie działo 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 25 Sierpnia 2021 @MałyTopek Czy mógłbyś mi powiedzieć jak suszysz w tym piekarniku? Bo widzę, że jesteś ekspertem od sampelków. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) @Bubble Polecam opcje jak masz garnek elektryczny to na 150 stopni na 20 min tylko przykryj czyms zeby nie zwiało, albo w pazło i do piekarnika na 30 min wyjmij zobacz jak dalej mokre to kolejne 10 min. Palenie bedzie smakowalo jak gowno zapewne, ale zadaniem jest sprawdzic moc 😄 najlepiej się suszy w tym do grzybów co dmucha ciepłym ale to 2h, albo i 6 Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Sierpnia 2021 3 godziny temu, MałyTopek napisał: @Bubble Polecam opcje jak masz garnek elektryczny to na 150 stopni na 20 min tylko przykryj czyms zeby nie zwiało, albo w pazło i do piekarnika na 30 min wyjmij zobacz jak dalej mokre to kolejne 10 min. Palenie bedzie smakowalo jak gowno zapewne, ale zadaniem jest sprawdzic moc 😄 najlepiej się suszy w tym do grzybów co dmucha ciepłym ale to 2h, albo i 6 3h minimum w suszarce do grzybów, ale i tak nie będzie za dobrze wysuszone. Zamiast piekarnika na 20 minut, lepiej wrzucić w mikrofale 800W na 2 minuty, będzie suche, i nie straci az tyle na mocy, problemem jest zapach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 25 Sierpnia 2021 @MałyTopek Dzięki w piecu podobnie suszyłem 150st i też tak z 30-45 min w zależności od sampelka schło. @KryspieK Z mikrofalą przetestuje bo to by było optymalne rozwiązanie. Dziękuje Panowie! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Bubble napisał: @MałyTopek Dzięki w piecu podobnie suszyłem 150st i też tak z 30-45 min w zależności od sampelka schło. @KryspieK Z mikrofalą przetestuje bo to by było optymalne rozwiązanie. Dziękuje Panowie! Tylko na zapach musisz uwazać w mikrofali, bo poczujesz napewno w kuchni 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 25 Sierpnia 2021 @KryspieK w moim wypadku zapach nie ma większego znaczenia, ale dzięki za ostrzeżenie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach