Luznyyy 72 Napisano 22 Sierpnia 2021 Witam .. AUTO Blueberry od Dutch Passion, 6 tydzien dzis sie zaczął. Mam dwa pytania: 1. Dlaczego więdnieją mi te małe liście koło szczyta tego na dole? ( z prawej strony szczyta tylko) Roślinka powinna być gotowa w 2 miechy czyli za 3-4 tyg i to jest normalna kolej rzeczy, że jest starsza i powoli beda usychac te liscie (chociaż te z dołu powinny schnąć najpierw a nie te koło szczytów) bo niemożliwe jest, że ją za bardzo dopieszczam pierwiastkami w końcu to organiczne i nie da sie a podlewać, podlewam regularnie co 3 dni (2 L) także na pewno nie jest wysuszona. 2. Dwa razy zauważyłem jakąś ciecz na liściu chamsko pod lampą.. Ta ciecz sie lepi.. Co to może być? Z lampy raczej nic nie kapie 😉 Roslinka coś wytwarza czy wtf is going on there? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Luznyyy przystopuj z nawozami bo liście ciemno zielone. Zbyt duzo azotu na flo blokuje wchłanianie innym pierwiastków potrzebnych podczas flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Dobry_Człowiek! spoko dzieki.. faktycznie tak wygladaja jakoś ciemniejsze są, chyba masz rację.. W doniczkach mam po 2 tablety od biotabs w dodatku podlewam od 2 tyg top max, grow i bloom od biobizz także te od biobizz odłożę na bok na razie i same tabsy powinny dać rade. Razem z biobizz może faktycznie mają za dużo tego azotu.. Zaprzestane z biobizz i zobaczymy.. Dzieki i piona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach