Klaudiaa90 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 Witam. Mam male pytanko. Wsadzajac sadzonke do gleby lightmix z plagronu dajecie nawozy od poczatku ? Czy pierwsze 2 tygodnie sam ukorzeniacz ? Nawozy advanced nutrients @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Klaudiaa90 Nawozy jak roslina pokaże braki. Ile czasu ma sadzonka? Przy przesadzeniu do docelowych doniczek można dać ukorzeniacz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 22 Sierpnia 2021 Hmm nieee, nigdy nie lejesz nawozów od razu. Mam taką małą zasadę, zawsze czekam 3 tygodnie od posadzenia z laniem czegokolwiek (Poza wodą oczywiście) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudiaa90 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 To beda klony, ciezko mi powiedziec jaki bedzie ich wiek. Sama woda ? Bez ukorzeniacza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Klaudiaa90 napisał: To beda klony, ciezko mi powiedziec jaki bedzie ich wiek. Sama woda ? Bez ukorzeniacza ? robisz klony? to zastosuj ukorzeniacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaudiaa90 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 23 minuty temu, Tester napisał: robisz klony? to zastosuj ukorzeniacz Nie, nie. Klony biore od kogos. Sa juz gotowe i teraz nie wiem czy podlewac sama woda czy dac cos w rodzaju rhizotonic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Sierpnia 2021 @Klaudiaa90 jak najbardziej mozesz użyć rizhotonic. Ja go uzywam od 2-3 tygodnia życia roślinki. Tylko z odzywkami dopiero jak roslina zacznie pokazywać braki. W tej zimi masz nawozów na jakies od 2 do 4 tygodni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 22 Sierpnia 2021 Jak zamierzasz stosować rhizotonic to to jest najlepszy moment na to. Co do nawozów to dopóki korzenie będą się rozwijać i trafiać na nową ziemię roślinie nie zabraknie wartości odżywczych. Czasem źle wystartowana ziemia ( nie wypłukana przed użyciem ) może sprawić że tych wartości będzie za dużo, i szczególnie młoda roślina może pokazać przenawożenie w postaci pokręconych popalonych liści czy małe liście, karłowatość rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Ważniak więc płukać lightmixa przed wsadzeniem pestek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Grołboks Ja nie płucze, ale z prostego powodu nie chce mi się, light mix nie jest jakąś mocną ziemią więc raczej będzie dobrze. Natomiast producent mówi płukać, i to daje ci gwarancje 100% optimum warunków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Bubble nie widziałem jeszcze że by light mix komuś popalił sadzonkę, fakt jak sądziłem paprykę to były mocno nabite azotem ale sobie poradziły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 24 Sierpnia 2021 @Bubble @onyx Ja lecę na lightmix i to samo, żadnego płukania... Ta ziemi wręcz chyba nie ma za dużo w sobie, jeśli w ogóle. To taki starter kit bardziej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 24 Sierpnia 2021 Dlatego ja nie płuczę, ale wiesz jak jest trafisz źle rozmieszaną partie, i będzie zonk. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 24 Sierpnia 2021 21 minut temu, Bubble napisał: Dlatego ja nie płuczę, ale wiesz jak jest trafisz źle rozmieszaną partie, i będzie zonk. Nawet jeśli taką trafisz to nic straconego, zawsze idzie odratować ;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 24 Sierpnia 2021 @KryspieK Przy automacie już masz problem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach