Luznyyy 72 Napisano 30 Sierpnia 2021 @Zielone krainy aaa ok skumałem teraz hehe sorry spizgany jestem, tak tak już kilku tutaj kolegów napisało, że ciemne liscie. Na poczatku uprawy włożyłem do biobizz light mix po 2 tabletki od Biotabs na 12 l pot, a powinno sie chyba 1 tabletke i po 4 tyg drugą załadować do ziemi.. podlewałem też przez 2 tyg Biobizz grow ale wlasnie zaprzestałem jak mi powiedzieli o tym azocie. Słuchaj już za póżno żeby wyjac te tabsy z ziemi z wolnouwalniającym się, samoczynnie azotem. Co proponujesz? Wiadomka, koniec z Biobizz grow to na pewno. Do końca lać już wodą czy mogę dawać im Biobizz bloom i top max? Faktycznie coś jakby wolno kwitły. Ale myslalem że to ok bo jeszcze połowa przed nami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Września 2021 Pąki jednej wyglądają prawidłowo ,a co do tej drugiej ,dlaczego tak odmiennie to wygląda? Pozdrawiam ,jedna obsypana drugą nie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 1 Września 2021 @Everson3 mniej rozwinięte @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Września 2021 12 minut temu, Tester napisał: @Everson3 mniej rozwinięte Ok ,dzięki za uspokojenie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2021 @Luznyyy Lej samą wodę i czekaj aż zejdzie azot, nic nie zrobisz, ja bym nigdy nie wkładał żadnych "tabletek" do dobrej dedykowanej ziemi. Dobra dedykowana ziemia i dobre dedykowane nawozy w konsystencji płynnej, jakie będą podawane dopiero, jak roślina pokaże wstępne niedobory, czyli w przypadku biobizz lightmix od około 3 tygodnia od wyjścia rośliny z ziemi. Lepiej dać mniej niż dać za dużo, jak chodzi o nawozy, bo uzupełnić zawsze się da, jak roślina pokaże niedobór, a jak przesadzisz to skutki tego mogą być opłakane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Września 2021 @Luznyyy wydaje mi się ,że zalezy od genów ,gatunku ,może być niższa niż twoja ale z lepszym plonem 🙂 @Zielone krainy polecisz jakieś sprawdzone nawozy na wzrost i kwitnienie ? Ja używałem biohummusu na weg i planton K na kwitnienie ,woda 6,5 pH odstana deszczówka z odwrócona osmoza @Everson3 dodatkowo miałem dedykowana nawożona ziemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2021 @Everson3 Ja stosuje wszystko dedykowane dla konopi, sam łączę obecnie Canne z Plagron i Biobizz. Jednak cenowo chyba najkorzystniej wyjdzie ci wziąć wszystko z Canny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Września 2021 @Zielone krainy dziękuję ,zastosuje się 🙂 ZAloze foto relacje później aby już tu nie spamować offtopica ,pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luznyyy 72 Napisano 2 Września 2021 @Zielone krainy racja ziom, tak zrobię następnym razem.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2021 @Zielone krainy finalnie zrezygnowałem z rozmiaru 100x100x200 ,zmieniłem na 60/60/140 i myślę że do hpsa 250 na takie 2 rośliny już będzie ok :)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Września 2021 @Everson3 Tak będzie ok, 60x60 to powierzchnia 0,36 m2 na nią potrzebujesz 18 tys. Im, a HPS 250 W ma jakieś 33 tys. Im, więc będziesz miał spory zapas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2021 (edytowane) @Zielone krainy @Zielone krainy @Zielone krainy dzięki 🙂 1 godzinę temu, Zielone krainy napisał: @Everson3 Tak będzie ok, 60x60 to powierzchnia 0,36 m2 na nią potrzebujesz 18 tys. Im, a HPS 250 W ma jakieś 33 tys. Im, więc będziesz miał spory zapas. A taki spory zapas nie wpłynie negatywnie rozumiem 🙂 ? Edytowane 5 Września 2021 przez Gość Blad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Września 2021 @Everson3 Nie, nie wpłynie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2021 @Zielone krainy ok , powiedz mi jeszcze w jakiej przepustowości M3 wentylator kanałowy wziasc do tego boxa 150m3 wystarczy aby uzyskać optymalną temperaturę przy tym hpsie? A może 300m3 ? Takie 2 mam dostepne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Września 2021 @Everson3 300 m3 nie potrzeba, ale sam bym brał coś w okolicy 200 m3 na wentylator wyprowadzający i na wlot wrzucił, jakiś went wprowadzający mniejszy z 100 m3, by była dobra cyrkulacja powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2021 @Zielone krainy i tak zrobię dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach