Riick 3 Napisano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam. Mam taki problem/wachanie. Otoz jak widac na zdjeciach korzenie zaczynaja gnic. Powodem jest wysoka temperatura w zbiorniku(dwc) wacha sie od 24do 27stopni. Mam juz chiller czekam na pompke i przewody do niej, jutro calosc bedzie podlaczona, i teraz nasuwa sie pytanie czy warto mi trzymac te panny czy od razu od nowa wrzucac pestki. Maja 15dni i szczerze mowiac wolalbym je utrzymac. Doradzcie czy to ma sens. Czy podwijajace sie liscie tez sa wymikiem temp? Drugie pytanie. Z jednej pestki wykluly sie dwie rosliny, jedna jest zdecydowanie slabsza bo zaslania ja ta duza lecz jak zaloze siatke to bede mogl ja wyeksponowac na swiatlo ale czy pomieszcza sie w jednym koszyczku. Kilka danych ph pomiędzy 5.5 i 6.2 Zbiornik 40l zalany woda ro nawozy od canna seria hydro Swiatlo 18/6 4x cree cxb3590 narazie swieca dwie 4(5)panny 2(3)x lemon ice 1x ssh i 1x amazing haze od amsterdam genetics Powietrze aquaforte v20 dmucha w cztery kamienie fi50 Temp w boxie(80x80x180) 26-29 stopni Jezeli zle ulokowalem post prosze mnie nie bic. Dopiero zaczynam Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez Riick @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Sierpnia 2021 28 minut temu, Riick napisał: czy warto mi trzymac te panny czy od razu od nowa wrzucac pestki. Maja 15dni i szczerze mowiac wolalbym je utrzymac. Doradzcie czy to ma sens. Czy podwijajace sie liscie tez sa wymikiem temp? ja bym trzymał nie wyglądają źle, wilgotność dobrą masz? 30 minut temu, Riick napisał: Drugie pytanie. Z jednej pestki wykluly sie dwie rosliny, jedna jest zdecydowanie slabsza bo zaslania ja ta duza lecz jak zaloze siatke to bede mogl ja wyeksponowac na swiatlo ale czy pomieszcza sie w jednym koszyczku. pomieszczą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riick 3 Napisano 16 Sierpnia 2021 Wilgotnosc pomiedzy 50 i 60procent. A czy korzenie powinienem jakos umyc/wyczyscic czy takie zwykle plukanie przed wlozeniem do pozywki o odpowiedniej temperaturze wystarczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Riick napisał: Wilgotnosc pomiedzy 50 i 60procent na weg trochę mało 3 godziny temu, Riick napisał: A czy korzenie powinienem jakos umyc/wyczyscic czy takie zwykle plukanie przed wlozeniem do pozywki o odpowiedniej temperaturze wystarczy? właśnie jak one gniją to nie wiadomo co z tym fantem się stanie co sądzisz o tym @doominik ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Sierpnia 2021 @Riick użyj oxyplus 12%. Zabija wszystkie grzyby itp. Poczytaj sobie. Ale warto uzyc bo to jest na problemy z korzeniami. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Sierpnia 2021 @Szym @Riick jak masz problem z korzeniami, to możesz na początek użyć jakiś enzym, czy to od canna czy plant magic, w większej dawcę. Jak nie pomoże to dopiero jakieś środki typowo na phytium. One nie wyglądają tragicznie, także nie ma co panikować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riick 3 Napisano 18 Sierpnia 2021 Oxyplus jest u mnie niedostepne albo nie potrafie szukac. Na jutro bede mial wode utleniona 12%. Mam tez cannazym ale nie myslalem ze podniesione stezenie moze pomoc. Jutro zmieniam pozywke najpierw przeplucze h2o2 a pozniej podniose dawce cannazym. Dziekuje za informacje. Opisze rezultat jak cos bedzie widac 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach