MATEK24 1 Napisano 8 Sierpnia 2021 Witam aktualnie posiadam 2 roślinki z nasion które znalazłem w Palonki ktoś pomoże dlaczego nie kwitnie a rozrastają się same liście ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Sierpnia 2021 @MATEK24 ile dni mają rośliny? Są mocno wyciągnięte widać mało słońca mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 8 Sierpnia 2021 Rośliny mają miesiąc 2 minuty temu, onyx napisał: @MATEK24 ile dni mają rośliny? Są mocno wyciągnięte widać mało słońca mają Rośliny mają miesiąc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 8 Sierpnia 2021 Bez lampy są, to wyciągnięte. Nie wiadomo czy to sezony czy automaty, automat powinien już kwitnąć albo lada dzień zacząć. Sezon w zasadzie też. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 9 Sierpnia 2021 Daj im po prostu po 12h całkowitej ciemności na dobe, i napewno zaczną kwitnąć. Tylko trochę podpórki im zrób, zwiększą wage i tak wyciągnięte zaczną się wyginać w dół. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 16 Sierpnia 2021 W dniu 09/08/2021 o 14:08, KryspieK napisał: Daj im po prostu po 12h całkowitej ciemności na dobe, i napewno zaczną kwitnąć. Tylko trochę podpórki im zrób, zwiększą wage i tak wyciągnięte zaczną się wyginać w dół. Witam. W sensie jak podporki ? Dobrze zrozumiałem aby dookola roslinki na jej wysokość powsadzac patyki i podwizac wyciągnięte liście z łodygami od wiatrakowych ? W dniu 08/08/2021 o 19:13, KlausKörner napisał: Bez lampy są, to wyciągnięte. Nie wiadomo czy to sezony czy automaty, automat powinien już kwitnąć albo lada dzień zacząć. Sezon w zasadzie też. Niestety sam nie wiem gdyż znalazłem nasionka w paleniu więc ciężko stwierdzić podobno sezonowa ale nie wiem w 100% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 16 Sierpnia 2021 2 godziny temu, MATEK24 napisał: Witam. W sensie jak podporki ? Dobrze zrozumiałem aby dookola roslinki na jej wysokość powsadzac patyki i podwizac wyciągnięte liście z łodygami od wiatrakowych ? Niestety sam nie wiem gdyż znalazłem nasionka w paleniu więc ciężko stwierdzić podobno sezonowa ale nie wiem w 100% W takim sensie, zeby ci się roślinki nie przewróciły, i tyle. Unikaj nitek i inncyh podobnych, bo jak za mocno zawiązesz to lipa i ci łodyge moze przeciąć. Jak znalazłeś w jaraniu nasionko, to musisz pilnować czy to kobita będzie >.< @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 16 Sierpnia 2021 2 godziny temu, KryspieK napisał: W takim sensie, zeby ci się roślinki nie przewróciły, i tyle. Unikaj nitek i inncyh podobnych, bo jak za mocno zawiązesz to lipa i ci łodyge moze przeciąć. Jak znalazłeś w jaraniu nasionko, to musisz pilnować czy to kobita będzie Aha rozumiem masz jakieś sprawdzone środki na kwitnienie bo coś kwitnąć nie chce a ma już ponad miesiąc . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 426 Napisano 16 Sierpnia 2021 Godzinę temu, MATEK24 napisał: Aha rozumiem masz jakieś sprawdzone środki na kwitnienie bo coś kwitnąć nie chce a ma już ponad miesiąc . środkami nie wymusisz kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 16 Sierpnia 2021 4 godziny temu, MATEK24 napisał: Aha rozumiem masz jakieś sprawdzone środki na kwitnienie bo coś kwitnąć nie chce a ma już ponad miesiąc . Daj roślince 12h ciemności na dobe, to ją zmusi do kwitnięcia. Nawozy i wszystkie inne duperele to raczej dodatek, który przy braku odpowiedniej wiedzy moze bardziej zaszkodzić niz pomóc. A i bez nawozów być moze da rade. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 16 Sierpnia 2021 3 godziny temu, KryspieK napisał: Daj roślince 12h ciemności na dobe, to ją zmusi do kwitnięcia. Nawozy i wszystkie inne duperele to raczej dodatek, który przy braku odpowiedniej wiedzy moze bardziej zaszkodzić niz pomóc. A i bez nawozów być moze da rade. Ok . A mam pytanie może wiesz dlaczego mi się tak rozdwoila dziwnie jak na 2 zdjęciu widać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 16 Sierpnia 2021 25 minut temu, MATEK24 napisał: Ok . A mam pytanie może wiesz dlaczego mi się tak rozdwoila dziwnie jak na 2 zdjęciu widać ? To raczej nic złego, więcej szczytów = więcej plonu. Mozesz sobie obcinać (Na wegu!!) cały "czubek" roślinki, szczyt, dzięki czemu uzyskasz 2 po kilku dniach. Sprawdź "Topping" na forum 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach