bingobum 125 Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Nowy, zielony, z prośbą o weryfikacje listy zakupowej 🙂 - Growbox HOMEbox WHITE-AMBIENT PLUS Q60+, PAR+ (60x60xh160cm) - Lampa LED Maroko 150W - Wentylator AXIAL-QUIET 100K - Mieszający Monkey Fan 15W - Filtr Eco-Mini 160-240 - Zastanawiam się jeszcze nad Smartcontroller MK2 i zestaw Easy2Grow (chciałbym aby to w miarę bezobsługowe było) Co można by tu lepiej zrobić? Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Sierpnia 2021 @bingobum a wlot pasywny będziesz miał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Sierpnia 2021 @bingobum Wymieniłabym wentylator na mocniejszy 150-170m3h Poza tym przydałby się jeszcze - miernik ph albo chociaż płyn helliga - ph -, ph + - programator czasowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Sierpnia 2021 @bingobum weź pod uwagę to co mówi @Zielarka bo będziesz miał duże problemy z temperaturą, wentylator musi mieć moc wyciągać nadmiar gorącego powietrza. Higrometr dobrze mieć, nawilżacz powietrza bardzo się przyda, na wszelakiej automatyzacji się nie znam ale może najpierw spróbuj uprawy manualnej zanim podejmiesz się automatyzacji, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) @Andi tak, wlot pasywny @Zielarka potrzebuje przejmować się pH jeżeli będę korzystał z wody RO? programator już mam @onyx OK, tak zrobię! Polecasz jakiś konkretny model? Byle tylko możliwie cichy był... Higrometr i termometr mam. Automatyzacje chce zrobić, bo często mnie nie ma na 3-4 dni. Dziękuje Wam wszystkim za wskazówki! Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez bingobum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Sierpnia 2021 @bingobum nawilżacze ultradźwiękowe są często polecane i wgl nie są głośne więc o to martwić się nie trzeba a jeśli chodzi o podlewanie to ogólnie podlewa się roślina tak co 4-6dni by korzenie miały trochę czasu na oddech nie podlewa się rośliny codziennie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 7 Sierpnia 2021 Mam tą/tę sama sytuacje co ty, bywam w weekend w domu czsami sie uda ze po 3/4 dniach w kazdym razie nie wiem czy jest sens inwestowania w narzedzia typu autopot etc etc u mnie gdy wyjezdzam w poniedzialki bądz w niedziele poprostu kazdą roslinke mocniej podleje i stanowczo wystarcza z tego co mi wiadomo to i tak konopie nie potrzebują jakiegoś giga wilgotnego podłoża bynajmniej u mnie jak narazie sie sprawdza 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 7 Sierpnia 2021 @michas131 nawadnianie więc sobie odpuszczam, zamiast tego kupię nawilżacz- dzięki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Sierpnia 2021 @bingobum tylko nawilżacz musisz mieć duży. Ja mam boxa 50x60 i na vegu jak miałem 80-90 % wilgotności to wodę nalewałem 2 razy dziennie (miałem na 4l pojemności). Wiatrak mieszający sobie też dokup i jakiś kajet na zapiski (serio to pomaga) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach