Tofikpig 0 Napisano 1 Sierpnia 2021 Witam wszystkim chciałbym zacząć własną uprawę i potrzebuje waszej pomocy mám doniczki 9L na start potem przesadzenie na 25L kiedy się przesadza roślinkę jak musi być wielka. Mam nawozy z firmy BAC i tabelke co dawać pytanie moje jak często podlewać każdy dzień po trochu czy raz na tydzień. Co polecacie na mszysce poprzednie plony zostały przez nie zjedzone. I za każde dodatkowe informacje podziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 1 Sierpnia 2021 hodujesz na indor czy outdor? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 1 Sierpnia 2021 25L? Zamierzasz uprawiać organicznie? 9l donicę korzenie zapełnią gdzieś po miesiącu wtedy przesadzanie. Możesz użyć od razu 25L wtedy podlewanie raz na dwa tygodnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikpig 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 @LiitlebigWeed @Ważniak outdoor automaty Amnezja kush. Tak zamierzam uprawiać organicznie czyli nie muszę się bawic w małe doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Sierpnia 2021 A jesteś pewien ,że chcesz zaczynać outdoor w sierpniu? w dodatku amnesia,sative?Dziś jest 2sierpnia ? Nasiona jeszcze nie kiełkowane, to na dwór pójdzie w połowie sierpnia. To zbiór kiedy ? W połowie listopada? 10 godzin temu, Ważniak napisał: 9l donicę korzenie zapełnią gdzieś po miesiącu wtedy przesadzanie. Miesięczną sative auto chcecie przesadzać? Po co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 2 Sierpnia 2021 @Tofikpig już za późno na outa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikpig 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 @KlausKörner @Zielarka licze do listopada że będzie ciepło po za tym się uczę więc chce się przygotować jak najlepiej na kolejny sezon. Dla tego chce się dowiedzieć w jakich donicach sądzić aby były najlepsze plony jak często podlewać nawozami firmy BAC bo w tabelce mi pokazuje ile mam zużyć na tydzień i jakie nawozy ale nie pisze ze w jeden dzień ten drugi tamten. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Sierpnia 2021 Nawozy możesz dać na raz albo dzień po dniu obojętnie. Na outa już bardzo późno. Jak masz te 9l to możesz ich użyć póki co i tak nie wiadomo czy pogoda ci pozwoli i czy coś zbierzesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikpig 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 @KlausKörner a podlewać każdy dzień czy raz na tydzień i pytanie po płonach albo jak coś nie wyjdzie ziemię się wyrzuca czy wykorzystuje na kolejne albo inaczej czy mogę posadzić do tej samej doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Sierpnia 2021 Podlewać to w miarę potrzeb jak będzie padać to nie będziesz podlewał przecież, a jak upały no to sam zobaczysz. A ziemia? Jak nie robisz sam kompostu i ziemi z kompostem to lepiej jak ta ziemia do uprawy jest świeza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikpig 0 Napisano 2 Sierpnia 2021 @KlausKörner@KlausKörner jeśli chodzi o ziemię growmix plagron. Ale podlewa się każdy dzień przy słonecznej pogodzie czy ziemia ma być wilgotna bo widzę że nie ktoś podlewa co tydzień a ktoś nawet co 2 tygodnie a ja narazie každý dzień podlrewam 3 razy dziennie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 3 Sierpnia 2021 5 godzin temu, Tofikpig napisał: bo widzę że nie ktoś podlewa co tydzień a ktoś nawet co 2 tygodnie Bo nikt nie ma identycznych warunków uprawy. Ziemia nie ma być cały czas mokra, bo zgniją korzenie. Podlewaj po lekkim przesuszeniu gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Sierpnia 2021 ziemia najlepiej jak wilgotna jest szczególnie jak krzaczki małe są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach