michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 chcialbym poruszyc troche temat treningów kiedy je robić (co do wykonania wszystko znalazlem) poszperałem troche ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi a wiec chodzi mi o: Lst/FIM/topping/hst/Defoliacja ( o ile cos takiego istnieje) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 25 Lipca 2021 wpiszesz sobie osobno w google albo tutaj na forum jest wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Lipca 2021 Lst można zacząć przy 4-5 piętrach (niektórzy zaczynają od 3-4) jest raczej bezpieczny, i ciężko coś zjebqc, pamiętaj o wyczuciu, nie używaj też nitek linek i tym podobnych rzeczy, które mogą łatwo przeciąć łodygę. FIM tylko i wyłącznie na wega, przy czym nie powinieneś stosować FIM przy automatach, jak lecisz od razu 12/12 lub jeśli masz pcboxa. Topping - dosyć podobna zasada co FIM. (topping da 2 szczyty, FIM 4) Hst - nigdy nie próbowałem, nie wypowiem się, najbardziej stresujący trening dla konopi, ale przynosi też ponoć największe plony. Defoliacja - pierwsze słyszę xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 co ty za pestki tam masz? Sezony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 25 minut temu, KlausKörner napisał: @michas131 co ty za pestki tam masz? Sezony? tak juz 2 tydzien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spizgany 18 Napisano 25 Lipca 2021 Sezony nie dojdą, za późno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 @Spizgany To jest indoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 Nie do końca rozumiem pytania, chodzi ci o to kiedy najwcześniej można wykonać trening? Czy ogólnie kiedy wykonuje się poszczególne treningi? Bo tutaj wszystko zależy co chcesz osiągnąć i jak długiego Wega planujesz wykonać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 @Majki Mam na mysli w jakim stadium rosliny ile pieter lisci lub jakis wyznacznik by ten poszczególny trening zrobic etc. a wega bede trzymac tak długa jak bedzie trzeba by wszystkie sie zregenerowaly i fajnie wyrosły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 to zrób każdej po 2 razy toping. Jak będzie miała 5 - 6 pięter zrób pierwszy raz, jak pójdą odrosty trochę w górę to zrob toping drugi raz na obu odrostach. Z drugim krzakiem to samo. W 40-45dni wega się wyrobisz,pod warunkiem, że już mają chociaż z 4 piętra. 14 dniowe sadzonki masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 Nie ma wyznacznika, lst im ma więcej pięter tym jest efektywniejsze, pamiętaj ze przy lst jedno piętro daje ci 2 szczyty wiec robiąc lst na 4 piętrowym masz 8 dodatkowych szczytów, wszystko zależy jak prowadzona jest roślina/jak wyciągnięta, ja przy 3,4 piętrach już zaczynałem robić treningi takie jak fim, topping lub lst, jeżeli planujesz dłuższego Wega to fajnie powtarzać treningi. Ja u siebie na outdoorze zacząłem od toppingu później wjechał lst później fim i teraz suppercrop. Wszystko zależy od ciebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 (edytowane) Godzinę temu, Majki napisał: @michas131 Nie ma wyznacznika, lst im ma więcej pięter tym jest efektywniejsze, pamiętaj ze przy lst jedno piętro daje ci 2 szczyty wiec robiąc lst na 4 piętrowym masz 8 dodatkowych szczytów, wszystko zależy jak prowadzona jest roślina/jak wyciągnięta, ja przy 3,4 piętrach już zaczynałem robić treningi takie jak fim, topping lub lst, jeżeli planujesz dłuższego Wega to fajnie powtarzać treningi. Ja u siebie na outdoorze zacząłem od toppingu później wjechał lst później fim i teraz suppercrop. Wszystko zależy od ciebie. Moze wysle pare zdjęc sami ocenicie ( moje pierszwszy indoor wiec troche sie boje ze cos spierdole) Edytowane 25 Lipca 2021 przez michas131 Drobne poprawki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 Za jakis tydzien bawic sie w lst/fim tylko w jakiej kolejnosci i odstepach czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Lipca 2021 Najpierw LST bym robil, pozniej fim. Od LST czekal bym az dobrze odrosty wyrosną przed fimem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 @KryspieK a i jeszcze na 1 czy 2 lisciach jest zolta plama swiadczy o przypaleniu? 29 minut temu, KryspieK napisał: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 25 Lipca 2021 @michas131 ja tam nic nie widzę. Wszystko jest git. Nawozów na razie nie potrzebują @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 25 Lipca 2021 @Zielarka OK czyli moje przewrazliwienie, tak off topic da sie prowadzic tutaj grow report? Jak tak to gdzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 25 Lipca 2021 Polecam apke grow with Jane, lub po prostu fotorelacje prowadź, ja np. Jestem staroświecki i wszystko w zeszyt pisze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach