Luigi 78 Napisano 21 Lipca 2021 Witajcie. Nie mam pojęcia w który działa uderzyć, a zauważyłem, że chwalono się tutaj nie tylko plonami z Konopii, ale też innymi roślinami. Mam problem z innym gatunkiem roślinki, a konkretnie chodzi o difenbachie. Czy mogę gdzieś uderzyć z tym tematem do znawców chorób/niedoborów, bo wydaje mi się, że rośliny reagują podobnie na niedobory, jeśli chodzi o wygląd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Lipca 2021 @Luigi w offtopic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 22 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki @Tester za przeniesienie i wskazanie działu. Mam taką roślinkę jak na zdjęciach, może ktoś wie co jej dolega? Difenbachia, jest w mało nasłonecznionym miejscu, ziemia z perlitem, bez żadnych turbo nawozów, miala jedynie te pałeczki takie nawozowe. Żółkną jej liście, a niektóre brązowieją 😕 Edytowane 22 Lipca 2021 przez Luigi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 22 Lipca 2021 Przelana, gniją korzenie, zbyt wilgotne i zimne podłoże. Odstawić w cieplejsze miejsce, można też przesadzić do nowej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 22 Lipca 2021 @KlausKörner no właśnie też gdzies to wyczytałem. Dostała nową ziemię i poszła na parapet. Dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 22 Lipca 2021 Nie na parapet! Nie na bezpośrednie swiatlo Chyba ze na okno wschodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 22 Lipca 2021 2 godziny temu, KlausKörner napisał: Nie na parapet! Nie na bezpośrednie swiatlo Chyba ze na okno wschodnie Spokojnie, na bezpośrednie nie jest narażona, bo są drzewa naokoło, to jedynie się przebijają promienie. A dotychczas była wewnątrz pokoju, na komodzie, gdzie promyk nie docierał, to pewnie temu jej się pogorszyło. Ale dzięki za reakcje 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 25 Lipca 2021 Siemanko. Mały update. Zmieniłem jej ziemię, nie stoi bezpośrednio na parapecie, ale łapie światło po pokoju. Czy żółknie nie wiem, bo te żółte liście umarły. Teraz ma taką dolegliwość, że brązowieją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 25 Lipca 2021 Utwórz fotorelacje w dziale" inne fotorelacje " @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach