dzoker 2 Napisano 5 Lipca 2021 Siemka, mam te drzewka pare dni. Boxa nie mam w sumie, dostalem lampe ktora on mial ale nie bardzo ja uzywal. 14/06 wrzucil je od razu do ziemii, ile pozniej wyszly nie mam pojecia. Mam nawozy Biobizz grow.bloom i top max, moge cos z tego juz uzywac? znaczy sie, domyslam,ze grow to nie bo raczej za pozno ale te 2 nastepne. Wrzuce pare fotek ktore zrobilem dzisiaj. https://www.ebay.co.uk/itm/152891274659 lampe mam taka, mam rowniez maly miernik temperatury i wilgoci, temp okolo 24 i wilgotnosc kolo 50-60%. Licze na wasza pomoc, zeby nie zrobic im wiekszej krzywdy. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lipca 2021 @dzoker nawozów to nie potrzebują na razie, tylko światła bo się trochę wyciągnęły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 5 Lipca 2021 @Tester 12/12 robię obecnie, zostawić tak czy zmienić na więcej godzin? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 5 Lipca 2021 @dzoker 12/12 to na kwitnienie. 18/6 wzrost 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 5 Lipca 2021 @point.99 dzięki, od dzisiaj zostawiam ja na 18/6 Ja macie jeszcze jakieś uwagi to walcie, postaram się to zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 5 Lipca 2021 (edytowane) @dzoker ph ok? wentylator masz? bo jeśli nie to będzie czuć zapach zioła. na następną uprawę postaraj się o jakiś namiot i lepszą lampę. Edytowane 5 Lipca 2021 przez point.99 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 5 Lipca 2021 Będę musiał na dniach zamówić coś do sprawdzania pH bo nie mam, czuję w pokoju ale póki co to mi nie przeszkadza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 5 Lipca 2021 (edytowane) @dzoker teraz to jeszcze nie zapach, dopiero podczas kwitnienia będzie czuć, jeśli mieszkach w bloku to może być problem. woda musi być odstana z dobrym ph bo uwalisz rośliny. Edytowane 5 Lipca 2021 przez point.99 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 5 Lipca 2021 Póki nie mam miernika, warto szukać jakiejś źródlanej wody, z dobrymi właściwościami? @point.99 up @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 6 Lipca 2021 @dzoker z tego co wiem to można kupić wodę źródlaną o dobrym ph ale czy to będzie dobre rozwiązanie to nie wiem, gdzieś na forum już o tym pisali, musisz poszukać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lipca 2021 @dzoker najlepszym rozwiązaniem jest kupić dzbanek filtrujący typu Brita i on powinien optymalnie regulować pH w okolicach 6-6.5 do póki ci miernik nie dojdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 6 Lipca 2021 Pięknie rosną, jak mówił tester trochę światełko słabe. Rośliny zdrowe, nie spierdol uprawy bo masz super odmianę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 6 Lipca 2021 @dzoker nie wiem czy jest sens na chwile kupować dzbanek. W ogóle kiedy masz zamiar zamówić miernik? Na twoim miejscu kupiłabym wode, która ma pH poniżej 6.5 i od razu zamówiła sprzęt http://www.wodamineralna.netmark.pl/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 6 Lipca 2021 Dzięki za opinie i porady, zamówiłem teraz taki miernik https://www.amazon.co.uk/dp/B07Y1HGF1Y?psc=1&smid=A3BR9JL3MYZHMM&ref_=chk_typ_imgToDp myślę, że nie jest najgorszy. Przy dobrych wiatrach dzisiaj dojdzie. Wrzucę później zdjęcia bo mam parę gałęzi które są w miarę już duże, a nie wydaje mi się, że z nich może coś wyjść jeszcze i czy mogę je ciachnąć żeby więcej światła dochodziło na dół. Lampa mocniej świeci niż zdjęcia pokazują, może dalej za słabo ale jest znacznie lepiej niż na zdjęciach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 7 Lipca 2021 W oparciu o zdjęcia które wrzucałeś w poniedziałek, zdecydowanie odradzam Ci cięcie czegokolwiek przy tych roślinach. Tam nie ma co obcinać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 7 Lipca 2021 @dzoker widzę że kolega w Anglii mieszka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 7 Lipca 2021 @point.99 @KlausKörner @Zielarka @onyx mały update, miernika jeszcze nie mam, kurier był z Amazona ale klasycznie puknie i spierdoli, że nawet pies na dole który śpi nie usłyszy, że ktoś zapukał, jutro drugie podejście do złapania kuriera. Daje 2 fotki i na jednym zdjęciu będą gałęzie (nie wiem, czy dobrze nazywam te części drzewka xd) ale już są grube i nie widać na nich, żeby chciały jeszcze się rozrastać i czy można je dziubnac. Druga sprawa to wysokość. Przez te 2 dni krzaczki poszły do góry i mam teraz jakieś 5 cm między lampa a najwyższym drzewkiem. Lampa daje ciepło ale nie aż takie, żeby stała się jakaś krzywda, moje wrażenie jest takie, że korony dalej chcą iść w górę mimo, że lampa jest tak blisko. Zostawić tak czy dać wyżej i pozwolić im rosnąć? Wysokość nie gra dużej roli w sumie, bo mam na tyle miejsca. Nie mogę dodać 2 zdj bo limit MB mi nie pozwala, chyba ktoś musi dodać post i dopiero będę mógł dodać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 7 Lipca 2021 Ja bym nic nie obcinał. One są wyciągnięte, jak ona jest 5cm od lampy to ta lampa światła nie daje. Mi się wydaje że onee się będą dalej wyciągać. Trzymanie 5cm od lampy to też nie jest dobrze, więc lampę trochę podnieś, obstawiam jednak, że one będą się dalej wyciągać. A gałęzi nie odcinaj, tak myślę. Bądź co bądź ona i tak za wiele tych gałęzi nie ma, a gdzieś te topy musi produkować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzoker 2 Napisano 7 Lipca 2021 Wrócę z pracy to podniosę. Nie mam cisnienia na czas więc jak dla mnie mogą iść dalej w górę jeśli muszą. Może taka odmiana, dużo o niej nie wyczytałem w internecie. Wiedziałem, że nie którzy pisali, że do metra idzie w górę, tylko czy Indoor czy outdoor i wiadome jak się poprowadzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 7 Lipca 2021 (edytowane) @dzoker podstaw coś pod te dwie doniczki żeby szczyty w tych trzech roślinach były na tej samej wysokości i podnieś lampę. Edytowane 7 Lipca 2021 przez point.99 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach