Jaras565 9 Napisano 2 Lipca 2021 Siemanko, potrzebuję pomocy mój miernik zwariował temp mierzy normalnie zaś ph pokazuje -2 i mryga, nie można skalibrować mial ktoś tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Lipca 2021 Jak baterie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaras565 9 Napisano 2 Lipca 2021 Mam go 2 tyg także muszą być dobra, zresztą bateria pokazuje 3/4 naładowania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lipca 2021 @Jaras565 Spróbuj wyjąć i włożyć baterie, może taki "restart" coś pomoże, a jak nie to pewnie zostanie ci gwarancja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Lipca 2021 Najszybciej ziomek to ci tu pomogą : 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 4 Lipca 2021 I jak, zaradziłeś coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 25 Lipca 2021 Czy ten miernik trzeba zanurzać w płynie do przechowywania elektrod? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Lipca 2021 @PIT Sondę do płynu wkłada się tylko, by skalibrować miernik, jak tego wymaga stan obecny, a tak to nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 25 Lipca 2021 Moglibyście przybliżyć Mi szczegóły jak sie używa ten miernik aby zmierzyć pH ziemi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Lipca 2021 @PIT Wkłada się sondę do ziemi, żadna filozofia, tylko rób to z wyczuciem, abyś nie uszkodził sondy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PIT 3 Napisano 25 Lipca 2021 Okej,dzięki wielkie za info.👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 20 Października 2021 W dniu 25/07/2021 o 16:36, Zielone krainy napisał: @PIT Wkłada się sondę do ziemi, żadna filozofia, tylko rób to z wyczuciem, abyś nie uszkodził sondy. @Zielone krainy taka adwa ad11 co jest do wody też mierzyłeś ph gleby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Października 2021 @grolsch3 Adwa d11 mierzy i ph roztworu wodnego i z pełnym powodzeniem zmierzy ph ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 20 Października 2021 1 minutę temu, Zielone krainy napisał: @grolsch3 Adwa d11 mierzy i ph roztworu wodnego i z pełnym powodzeniem zmierzy ph ziemi. No i spoko 🙂 dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Zielone krainy mam adwa a12 i z tego co mówisz to śmiało mogę na ziemię położyć i mi zmierzy pH? Na jakiej głębokości? Czy nie lepiej wziąść próbkę ziemi i wrzucić do wody destylowana i sprawdzić ph roztworu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Sierpnia 2023 @Lysy007 Ja wkładam do ziemi sonde, na jakiś 1-1,5 cm, tylko deliktanie, aby nie uszkodzić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 18 Sierpnia 2023 Myślisz, że to jest wiarygodny odczyt? A powiedzmy jak masz pH 5.5 ziemi ,a woda deszczowa 6.7pH to dodajesz jakies pH +Up dodatkowo ,zeby podnieść pH przy podlewaniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Sierpnia 2023 @Lysy007 Jakby nie był wiarygodny, to nie miałbym 100 % sukcesu w uprawie. Jak masz ph 5,5 , a woda ma 6,7 to możesz podbić lekko podając preparat ph plus , by wyniosło 7,5 , aby zmiana w ziemi wyniosła ponad 6 ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) Ok. Mam jeszcze pytanie co podawać outdoor na kwitnienie bo mam Plagron pk13-14 i Plagron Alga Bloom NPK 3-2-5 ? Odrazę walić ten mocniejszy mineralny czy powoli dawać słabszy organiczny? Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Lysy007 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Sierpnia 2023 @Lysy007 Bloom to podstawka na kwitnienie, a pk 13-14 to dodatkowy fosfor i potas, jakie daje się od 4 tygodnia kwitnienia. Każdy nawóz daje się według potrzeb roślin, jakie pokazują na liściach swoje zapotrzebowanie na dane pierwiastki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach