Zjaranyarab 35 Napisano 17 Czerwca 2021 Witam mam pytanie odnośnie kiełkowania zrobiłem tak jak pisali dałem nasiono do szklanki na początku jak dałem było na górze po 12h leko zamieszałem i opadło na dno minęło 48h nadal kiełka nie ma i jak za każdym razem nasionko np jak wyciągam i już daje do wody to opada od razu na dno co dalej robić czy wykiełkuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Czerwca 2021 Z tego co wiem to jak spadnie na dno to należy wyjąć i dalej kielkowac na wacikach, nie dobrze jak leży na dnie. Możesz też dać je od razu do ziemi one już się wody opily. Nie dobrze długo np 3-4 dni trzymać w wodzie bo ci może zgnić. Zobacz na forum, kiełkowanie nasion 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 17 Czerwca 2021 Zmocz recznik papierowy tak zeby z niego nie cieklo ale byl caly mokry , wsadz nasionko i zloz na pol. Wsadz do pojemnika na kanapki i przykryj wieczko to ci utrzyma wilgoc , za 3 dni otworz i wsadz wylielkowane do ziemi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 17 Czerwca 2021 2 minuty temu, plant_4_U napisał: Zmocz recznik papierowy tak zeby z niego nie cieklo ale byl caly mokry , wsadz nasionko i zloz na pol. Wsadz do pojemnika na kanapki i przykryj wieczko to ci utrzyma wilgoc , za 3 dni otworz i wsadz wylielkowane do ziemi Właśnie położyłem 2x ręcznik papierowy lekko zmoczony jak pisałeś do tego 4 płatki kosmetyczne (waciki) tez lekko zawilgocone i położyłem nasionko i na górę dałem jeszcze 2x ręcznik papierowy lekko wilgotny i przykryłem drugim talerzykiem chyba powino być ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 17 Czerwca 2021 Te waciki bym sobie odpuscil , ale moze byc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) 25 minut temu, plant_4_U napisał: Te waciki bym sobie odpuscil , ale moze byc Zostawię jak już napisałem powyżej zobaczymy czy coś z tego będzie jestem początkujący wiec na początek Lemon Haze outdoor. 25 minut temu, plant_4_U napisał: Edytowane 17 Czerwca 2021 przez Zjaranyarab @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach