piotet 5 Napisano 26 Maja 2021 siema, na początku jakoś w 7 dniu trochę wysuszyło rośliny, od tamtej pory co jakiś czas taka ruda susza zjada liście i przechodzi w wyższe partie, w drugiej roślince było to samo ale po 2 piętrach zjedzonych odpuściło. Co to może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Maja 2021 @piotet ziemia kupna ?, za mało danych, nie za mokro miała ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Maja 2021 @Szym od czasu przesuszenia tak się dzieje, ziemia kupna teraz bardzo często pada to możliwe że ma za mokro, ph w normie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 26 Maja 2021 @piotet u mnie liscie wygladaly podobnie, przy za wysokim ph ziemi. Jestes pewien tego ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 26 Maja 2021 @piotet Jaką masz ziemię dokładnie? Niektóre ziemie z ogrodniczych są podatne na zbijanie się, roślinie trudno przebić się przez nią korzeniami i muszą włożyć wiele wysiłku by się w niej ukorzenić, korzenie nie maja dobrego dostępu do wody, składników odżywczych czy powietrza i po prostu gniją, miałem kiedyś podobny problem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Maja 2021 @dantes205 heliga pokazuje żółty który bardziej przechodzi w zielony niż pomarańczowy @Majki substral uniwersalny, a podsypywana była ziemią z biedronki poprzednie rośliny były w tej samej ziemi normalnie dotrwały do kwitnienia, a umarły z innego powodu. jak z niej nic nie będzie nie będę płakał, nastawiam się raczej na to że jedna dożyje do zbioru, ta na której jeszcze żadnego błędu nie popełniłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 26 Maja 2021 @piotet Może niedobór lub nadmiar pierwiastków, ile roślina ma dni, gdzie ja trzymasz out czy in? Jakie warunki? nie przelałeś jej napewno? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Maja 2021 @Majki out, ostatnio leje z przerwami, ale powinno po jutrze przestać. Roślina ma 20 dni, warunki jak na out zmienne. raz jej nalałem 1/4 dawki biohuma. reszta roślin nie wygląda na przelane razem z tą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 2 Czerwca 2021 widać tu jakieś nieprawidłowości? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Czerwca 2021 @piotet w miarę dobra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach