onyx 881 Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Hey, aktualnie korzystam z nawozów firmy biobizz i w posiadaniu mam cal mag, algamic, root juice, bio grow, bio bloom, top max, teraz pytanie czy to co aktualnie posiadam można uznać za komplet? czy mógłbym dokupić jakieś pk 13/14 i booster czy będzie to już za dużo? dodam tylko, że świadomie używam nawozów i leje je tylko wtedy kiedy trzeba, pozdrawiam. Edytowane 19 Maja 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Maja 2021 Pytanie musisz sobie zadać, czy chcesz mieć uprawę organiczna ? Jeśli tak to nic nie dodawaj, jeśli nie i zależy Ci na większym wyniku to możesz kminic co innego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Maja 2021 @Dzielnicowy nie zależy mi na uprawie 100% organicznej, pytanie tylko czy jeżeli mam wszystko organiczne z biobizza i kupię np pk z cananny to czy to nie będzie ze sobą bardzo kolidowało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 @onyx chyba nie przecież tez są na rynku nawozy mineralna-organiczne wiec łączenie nie powinno moim zdaniem coś psuć tylko wiadomo dawki ostrożnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Maja 2021 @Annigmato dzięki za info, finalnie czyli jeśli dokupie sobie pk i boosta to nie będzie to za dużo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 @onyx sory ale na tyle Ci nie podpowiem choć bym chciał🥺 jak masz fotorelacje tego napisz czego aktualnie używasz w jakich dawkach żeby się nie okazało ze sumując będzie za dużo bo teraz co dajesz na kwitnienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Maja 2021 @Annigmato póki co nic bo roślina tego nie wymaga ale w razie czego mam bio bloom I top max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 @onyx No to teraz twój wybór czy lecisz biozz czy chcesz kupić jaka canna terra pk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 20 Maja 2021 Ja mam carboload od AN. Podlewam już ponad tydzień i czuję, że kwiatki powoli wydzielają słodką woń. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Maja 2021 @Annigmato czy od biobiza top max i bio bloom jest odpowiednikiem pk 13/14? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) @onyx można tak powiedzieć tylko Bio masz oraganiczne a canna jest mineralna Edytowane 20 Maja 2021 przez Annigmato 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Maja 2021 @Annigmatoco ty chłopie wygadujesz? 😆 @onyx Nie, nie jest. Bio Bloom ma 2-7-4 o ile pamietam dobrze , a top max to stymulant nie nawóz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) @Dzielnicowy top max stymulator ale pk13/14 to tez stymulator Jak gadam glupoty to dzięki ze mnie poprawiasz nie ukrywam uczę się Edytowane 20 Maja 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Maja 2021 @Annigmato luz szanuje za podejście, niektórzy spinają dupy i włączają tryb obronny i potrafią nawet zwyzywać. Tak to booster i wciąż tez nawóz, top max to inna bajka, jest głównie z kwasów humusowywch obniża PH i wypłukuje sole z korzeni co wpływa pozytywnie na przyswajanie składników z ziemi. Smak zioła po top max jest okropny i śmierdzi gownem, nigdy tego już nie użyje wyjebalem z 100g zioła przez to scierwo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 20 Maja 2021 @Dzielnicowy Cytat Smak zioła po top max jest okropny i śmierdzi gownem, nigdy tego już nie użyje wyjebalem z 100g zioła przez to scierwo O właśnie zastanawiałem się, czemu moje ziele wali gównem. I to jest odpowiedź 🤔 Ale i tak będę go lał. 1. dziewczynki dobrze reagują, 2. tani, 3. w miarę skuteczny jak na bio, 4. lepszy jeżeli chodzi o wypadkową: cena vs. skuteczność vs. szkodliwość?! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Maja 2021 @Aron ma dużo zalet, chroni przed pleśnią PODOBNO tak gadają nie wiem w jaki sposób ale chroni, brak chemii, ciężko przedobrzyć ogólnie jak ktoś lubi smak kupy to można lac . Ja następny lecę już na kupnych org znudziły mi się chyba już domowe nawozy za dużo roboty, polecę tylko na bio grow i bio Bloom zobaczymy jak to wyjdzie w ogóle bez top maxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 7 minut temu, Dzielnicowy napisał: ma dużo zalet, chroni przed pleśnią PODOBNO U mnie nie podziałało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Maja 2021 @Morenn nie ma 100% środka która zwalczy pleśń przy złych warunkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Maja 2021 @Dzielnicowy te środki chyba nie zwalczają jej tylko zapobiegają powstaniu czyli to nie znaczy ze masz 100% pewności tak jak piszesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Maja 2021 @Dzielnicowy czy top maxa mogę lać połowę dawki w każdym podlaniu? Czy trzymać się raz woda raz woda plus nawozy @onyx czy jeżeli zakupie pk 13/14 to bio bloom będzie bezużyteczny? Wolę wszystko dopytać bo kto pyta nie błądzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach