Gość Napisano 16 Października 2021 (edytowane) Zmiana zdania, Rachu ciachu i po strachu Edytowane 16 Października 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Października 2021 Odlozylem trochę topeczków do suszenia, zrobiłem ponad litr green dragona i został jeszcze cały wór liści z którymi nie wiem co zrobię. Jeżeli chodzi o uprawę to wszysko szło legancko ale niestety nie ta odmiana na ten klimat. @Tester Można przenieść do hmm.. Nie wiem czy zakończona czu nie, zdecyduj. Dzięki wszytskim za wskazówki i słowa otuchy :D może jeszcze z czymś tu zawitam. Peace! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frugo 42 Napisano 18 Października 2021 @mleczyk aj szkoda, ale nauczka na następny raz. Niestety te odmiany to bardziej California haha lub ciepły klimat a pogoda do tego w tym roku nie pomogła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 18 Października 2021 @mleczyk ładnie stary, ciekaw jestem ile wyjdzie suchego :D Pamiętam jak raz paliłem Amnesie z coffeshopa to fazka była przednia ^^. Ja zastanawiam się nad zrobieniem liquidu do epapierosa, ale nie wiem czy to nie jest zbyt niebezpieczna zabawa xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Października 2021 @Krzykrzysztof Suchego wyjdzie w brew pozorom nie dużo, słabo rozwinięte topy były, może kilka gram będzie z tego popcornu. Ogólnie nie chciało mi się zbytnio tego trymować i zostawiałem po części te listki przytopowe, bo tak to bym się jebał naście godzin żeby je usunąć, zobaczymy, jak będzie hujowe w wapowaniu przez to, to wjebie to do makumby czy coś :D Ogólnie liści mam jeszcze cały wór a mam już GD ponad litr xd codziennie po trochu wyparzam i dekarboksyluje, jutro zrobie chyba masełko z dwóch kostek i nie wiem część tego materiału (liści po dekarbo.) może zapakuje próżniowo bo ta ilość mnie przerasta. można niby haczyk zrobić z liści metodą bubble bugs ale nie chce mi się z tym jebać dla jednego gieta haszu, bo obstawiam że tyle by wyszło z takiej niedorozwiniętej rośliny A to ten smoczy wojownik: jak zrobię masło to też wrzucę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Października 2021 @mleczyk długo suszyłeś? Ja kiedyś bardzo szybko i dawało takim sianem że chuj, aż na wymioty brało 😜 ale siekało mega ( mam jeszcze jednego smoka i spróbuję sobie jutro dla odmiany 😎) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Października 2021 @mleczyk nic się nie może zmarnować, szanuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Października 2021 @mirecki chodzi o to co odłożyłem do suszenia? Czy o liście z których robiłem GD? Popcorn suszy się już 4 dni a liście na GD półtorej godziny na 110°C, normalnie by była godzina jak już keidyś robiłem i wyszlo spoko ale tym razem było więcej materiału na raz w piekarniku i mokrego bo nie chciało mi się czkeać aż całkiem z niego ocieknie woda po wyparzaniu @onyx to też takie moje życiowe że tak powiem "zasady", żeby nie marnowac bo nigdy nie wiadomo kiedy będzie brak. Ale też z szacunku do rośliny :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Października 2021 Popcorn wysuszony, trochę siankiem daje ale coś tam klepie nawet. Po curringu może trochę wywietrzeje ten słomiany zapach. Nie wiem z 20-30g wyszło @Krzykrzysztof . No ale nie jest takie czyste bo trochę liścia zostało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Października 2021 Masełko. Nie wiem jaka będzie moc więc porobiłem porcje takie wielkości orzecha włoskiego. Tyle wyszło z 2 kostek masła i całej torby papierowej liści po dekarbo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 22 Października 2021 @mleczyk no ładnie, ładnie, dobrze, że nie zmarnowały się te liście :P na jakiś czas wystarczy Ci ta roślinka :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Października 2021 W dniu 18/10/2021 o 08:34, Frugo napisał: Niestety te odmiany to bardziej California haha lub ciepły klimat Sieje się odmiany, które dochodzą w północnej Europie, TYLKO i wyłącznie i masz zbiór konkret. Takich odmian jest Nie wiele, na palcach dwóch rąk można by wszystkie odmiany wymienić. Ja osobiście polecam Durban Poison... ok 10 października jest gotowa i plon z jednej rośliny starcza na długo😎 Wszystko zależy od pogody, może być chlodno, oby nie lało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XXL-Skun 57 Napisano 28 Października 2021 @mleczyk pięknie 🙂 myśle ze następny sezon bedzie lepszy 😛 może inna odmiana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Października 2021 @Tester proszę po przeniesienie do zakończonych. Pozdrówki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach