bombelaz 0 Napisano 10 Maja 2021 Witam. Jaki LED będzie porównywalny do HPS 600 ? Może być coś droższego. Interesuje mnie jakość i czy rzeczywiście opłaca się wstawić taki panel zamiast hpsa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 11 Maja 2021 Opłaca się jeżeli chcesz robić to na dłuższa metę kiedy są lepsze , jaki masz namiot ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 11 Maja 2021 Był to chyba 120x120 i wysokości ok. 2m. Myślę nad lumatek Zeus 600w. Z prądem wychodzi lepiej ? Jest to znaczaca różnica ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 11 Maja 2021 Sam Zeus będzie za wielki, bo jego wymiary to 150x150cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 11 Maja 2021 Nie ma problemu, kupię większy namiot. Jaki do niego ? Tylko chciałbym wiedzieć czy jest różnica w zużyciu prądu i jak dużą jeśli tak. Bo jeśli nie ma to musiałbym to mocniej rozważyć skoro hps daje radę w zupełności. Ew czy zbiory są większe z takiej lampy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 11 Maja 2021 30 minut temu, bombelaz napisał: Nie ma problemu, kupię większy namiot. Jaki do niego ? ta lampa oświetli Pokrycie: 1,5 x 1,5 m Godzinę temu, Aron napisał: Sam Zeus będzie za wielki, bo jego wymiary to 150x150cm co? jego wymiary to 1091 x 1182,4 x 51,9 mm, z pokryciem chyba pomyliłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 19 Maja 2021 Nie dostałem konkretnej odpowiedzi na pytanie. Czy pobór prądu hpsa i tego Leda będzie taki sam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Maja 2021 @bombelaz jezeli hps 600W i lukatek 600W to pobór taki sam tylko z leda mozesz zebrac wiekszy plon jak wszystko dobrze poprowadzisz i lepsze jakosciowo zioło. Ten led to juz wyzsza półka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 20 Maja 2021 Ok, dziękuję za odpowiedź. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 21 Maja 2021 A mogę go użyć na 75%? Z tego co poczytałem lampy LED dają lepszy efekt ? I lampa 400w LED daje porównywalne do 600 hps ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Maja 2021 1 godzinę temu, bombelaz napisał: A mogę go użyć na 75%? nożna czasami szczególnie na wegu 1 godzinę temu, bombelaz napisał: Z tego co poczytałem lampy LED dają lepszy efekt ? I lampa 400w LED daje porównywalne do 600 hps ? mniej więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 21 Maja 2021 Ile pod namiot 150x150 mogę wcisnąć automatów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Maja 2021 @bombelaz Teoretycznie wejdą 24 automaty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 21 Maja 2021 @bombelaz ze włożysz 20 to nie znaczy ze wyjdziesz lepiej, na 1.50 ja bym Ci Radzik zeusa 1000w wtedy możesz poszaleć ale to już koszty chyba z 7k, inaczej musisz dać 2hps 600 a na jednego takiego hps nie więcej niż 8 roślin wiec masz 16 max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 21 Maja 2021 1000 odpada. 600 to jest max. Ew mniejszy namiot do niego ? 120x120 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Maja 2021 Ja bym jeszcze doliczył do hps koszty chłodzenia jeśli już pytasz o prąd @bombelaz @bombelaz LUMATEK ZEUS 600W LED @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 22 Maja 2021 @Annigmato W dniu 19/05/2021 o 21:58, Dobry_Człowiek! napisał: @bombelaz jezeli hps 600W i lukatek 600W to pobór taki sam tylko z leda mozesz zebrac wiekszy plon jak wszystko dobrze Do Leda nie muszę chłodzenia ? Jaki namiot dać do niego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 22 Maja 2021 @bombelaz chodzilo O hps . ledy maja własne chłodzenie a namiot to musisz sam zdecydowac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Maja 2021 @bombelaz w tych ledach jest chłodzenie pasywne. Nie ma żadnych wentylatorów bo ich nie potrzeba. Ten lumatek 600W pokrywa powiechrznie 150x150. Ten lumatek to zamienik 1000W hps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bombelaz 0 Napisano 22 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! Więc nie muszę wentylatora brać w zestawie do niego ? Bo orientacyjnie sprawdzałem w gotowych zestawach na stronach i widzę że jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach