Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 Lampa zakupiona na ali od chińczyka, moc 50w, mój growbox wymiary 40x40x140 Proszę o pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 gdzieś już taką lampę widziałem ogólnie lampy made in china mają kiepską ocenę, może się wyciągać roślinka chociaż jak nie sprawdzisz to sięnie przekonasz gdyby to była dobej firmy lampa była by ok a z chińską nic nie wiadomo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 21 Lipca 2019 @Cedzik najwyżej gdy pod tą lampą roślinka będzie się wyciągać możesz zainstalować świetlówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 21 Lipca 2019 gdzieś taką lampę już na tym forum widziałem i z tego co pamiętam krzaczek się wyciągał pod nią ale nie jestem pewny, oznaką tego że lampa jest do kitu jest właśnie wyciąganie się małej roślinki, tak że obserwuj to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 a co mógłbym za oświetlenie wstawić żeby za drogie nie było?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muraszcz 12 Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) @Marcin_gd1 świetlówki coś takiego Edytowane 21 Lipca 2019 przez Muraszcz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 a co mógłbym za oświetlenie wstawić żeby za drogie nie było?? ile takich trzeba i one sa na cały proces uprawy?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 jak na twój boks to ze 100W bym dał minimum, tak na cały proces uprawy, tylko trzeba wybrać o odpowiedniej barwie świetlówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 tzn jaka barwa?? 2700 6500. piszą że niby lepiej 2700 prawa??. a może taką cfl 85w dual @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 no taka cfl była by dobra, tylko nisko trzymać nad roślinką i odbłyśnik jakiś zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Lipca 2019 Lampy led sa jak najbardziej ok ale niestety sa drogie. ja na test kupilem na amazon grow panel oznaczony 300W i ma on pobor pradu w granicach 50W. Nadaje sie na pierwszy tydzien, ale jak roslinka ma juz pierwsze wlasciwe liscie, to bedzie potrzebowac czegos mocniejszego. Moj kolega uzywa panelu 1500W-pobor niecale 300W. Sam porownoje go do lampy sodowej 400W. Jego ma aktywne chlodzenie I nie sa sie tego trzymac w pokoju-brzmi jak maly odkurzacz Generalnie dla uproszczenia mozna przyjac, ze pobor dradu dobrego manelu led bedzie okolo o polowe mniejszy od lampy sodowej, a wszystkie te oznaczenia producentow nijak sie maja do mocy wlasciwej. ja przymierzam sie do budowy boksa 100/200/200 I kupilem 2 panele mars hydro 2000W i maja one moc 300W i zastapic dwie lampy sodowe 600W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Lipca 2019 @doominik ciekawie się zapowiada będziesz robił fotorelke ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Lipca 2019 Nie widze problemu, zeby zrobic, tym bardziej, ze latwiej jest komus mi doradzic, jak widzi na fotach dokladnie co robie. Co do lamp, to kierowca ken sie opiniami w sieci i niestety budzetem-najlepsze ledy z usa to wydatek nawet 5000pln na m2? te maja dobre oponie i pasywne chlodzenie-bede mial tego boxa w sypialni wiec lepiej, zeby byl cichy. zastanawiam sie tylko, czy nie dolozyc jeszcze malej lampy UV-sporo paneli ma dolozone takie diody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 25 Lipca 2019 @doominik jak masz kase to możesz dołożyć zawsze to w plonie się zwróci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Lipca 2019 1 hour ago, Podróżnik said: @doominik jak masz kase to możesz dołożyć zawsze to w plonie się zwróci Box ma miec dwa panele-jeden na 4 roslinki. Mysle, ze doloze do jednego panelu na pierwszy wysiew i zobacze jaka jest roznica? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 25 Lipca 2019 tak też bym zrobił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 25 Lipca 2019 fajny panel LED, myślę że będzie zajebiscie rosło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThCSkiLL 0 Napisano 26 Września 2019 Witam. Powie mi ktos czy taka lampa sie nada na jednego planta do boxa 60x60x150 ??? https://allegro.pl/oferta/lampa-led-grow-full-spectrum-mengs-pl-01-100w-8266849091?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek 3 Napisano 26 Września 2019 @ThCSkiLL powinna dać radę jak na jedną roślinkę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 27 Września 2019 W dniu 26/09/2019 o 18:47, ThCSkiLL napisał: Witam. Powie mi ktos czy taka lampa sie nada na jednego planta do boxa 60x60x150 ??? https://allegro.pl/oferta/lampa-led-grow-full-spectrum-mengs-pl-01-100w-8266849091?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare szczerze nie ma opcji żeby ten led dal rade w takim boxie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach