Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam, Takie pytanie, czy ww. Led wystarczy na box o powierzchni 50x50 i 3 planty? Pytam bo producent podaję max 60x60 a na forach spotkałem się z opiniami ze to zdecydowanie za mało. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 Ekspertem nie jestem ale wg producenta na flo 45x45cm Wiec jest to i tak pewnie ciut zawyżone 5 cm to nie dużo zawsze możesz doświetlać czymś wrazie potrzeby albo box 40x40 zrobic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks da radę na 50x50. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) @Grołboks jeśli @Piccolo tak napisał to da radę na pewnop Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Annigmato 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 Ewentualnie coś tam w rogach będzie gorzej doświetlone, ale myślę, że lepiej wyjdzie tak czy tak na tej lampie w namiocie 50x50 niż w 40x40. Zwłaszcza jak chcesz 3 kwiatki, a w 40x40 będzie za gęsto będą się liście opierać o ściany mocno, a one tego nie lubią. Nie ma co na pierwszy namiot wydawać kilka tys na lampę, spróbuj zobacz czy ci się wkręci zajawka , jeśli tak to i tak pójdziesz w większy namiot w przyszłości znając życie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Annigmato cieszę się i dziekuje ale jeszcze dla pewności dorzucę tam starego hydro mh240/48. Zastanawiam się tylko jak je ustawić bo ts600 to jasne światło a ten stary takie fioletowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks ile mocy ma tą drugą lampa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Piccolo to będzie moje trzecie podejście, dwa pierwsze na tym starym Marsie. Pierwsze karły,chyba po 30g( zwaliłem na brak doświadczenia i bledy), drugie podejście karły i 50g( błędy wyeliminowane) ale stawiam na niedobór światła. @Piccolo to szajs Myślisz zeby zainstalować obie? Tylko jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks to jebnij boxa 70x70. Weź ta mocniejsza lampę od Marsa albo viparspectra xs1500 i te 300g na pewno zbierzesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Piccolo boxa już mam, lampy tez. Ale co masz na myśli ta mocniejszą od Marsa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks a myślałem że zbierasz dopiero. Miałem na myśli ts1000 żebyś kupił myślałem że chcesz kupić dopiero lampę. To wrzucaj tego Marsa normalnie do boxa 50x50 i będzie dobrze. 50g z krzaka w takim namiocie rozumiem że miałeś 3 rośliny tak ? To jest bez tragedii, myślę że 100g z rośliny to już jest sufit i będzie ciężko przeskoczyć bez zmiany namiotu na większy. W sensie tego ts 600 już masz kupione też tak, sorry ale nie chce być pewny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Piccolo ta stara mam z tamtego roku. Myślisz że jak dam ta ts600 normalnie od góry a ta druga( fioletowe swiatlo) na ścianie pod kątem,to ta druga będzie coś dawała? Czy darować sobie ta druga? I pytanie dodatkowe, jak obstawiasz, ile można ugrać w takim boksie przy ts600, z trzech badyli? @Piccolo tak ts600 tez juz mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks na wegu jej nie dawaj wgl, na flow możesz ją dorzucić jeśli się oba panele zmieszcza w boxie. 300g to jest według mnie totalny sufit na takim rozmiarze. Z 200 bym był zadowolony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks ja kupiłem tego Marsa hydro reflektor tylko ty. Masz 48 ja brałem 96 mam nadzieje ze u mnie da radę pytałem na forum pisali ze będzie Ok już się nie mogę doczekać aż to złoże wwzystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Annigmato czyli masz tak jakby dwa te moje połączone, nie? Mój na veg był ok, wszystko szło dobrze ale miałem wrażenie jak by na flo bylo im za mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Grołboks tego starego Marsa zamówiłem ten zielony ze zdjęcia tylko moc x2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Annigmato mi też pisali ze da radę 😉 @Piccolo tak zrobię:) załóże fotorelacje i będziemy mogli wspólnie zobaczyć co z tego będzie @Piccolo z 200 tez będę happy, zrobie tak ze zanim dojdą te, wrzucę kolejne 3 sztuki zeby dojrzały zanim spale te pierwsze 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) @Grołboks bo mały na te rozmiary u mnie będzie jakby 2 twoje tylko w 1 trzeba brać poprawki na pokrycie podają przeważnie na weg Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grołboks 8 Napisano 25 Kwietnia 2021 @Annigmato co mały? Box? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 25 Kwietnia 2021 Nie No ten mars48 widziałem na Mars hydro 96 fajne te krzaki rosną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach