Annigmato 83 Napisano 5 Maja 2021 @piotet mi to wyglada na przesuszenie chyba mało wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 @Annigmato problem w tym że wczoraj były podlewane, może to jest od psikania wywarem z czosnku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 5 Maja 2021 @piotet być może poczekaj na opinie eksperta a ze wczoraj to może za mało 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 5 Maja 2021 @piotet robiles oprysk z czosnku, a potem podlales? Ja tak kiedys zrobilem i mi sie plesn na ziemi pojawila. Nie masz tam plesni? Ja ekspertem nie jestem, ale wyglada na przelanie/gnicie korzeni. Sam jestem ciekaw opini ekspertow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 5 Maja 2021 @piotet jeśli by była przesuszona to po podlaniu powinna się podnieść, jeśli dalej liście są opadnięte to znaczy, że przelewasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 @Piccolo @dantes205 @Annigmato lekko się podniosły po spsikaniu wodą po liściach 2 razy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2021 @piotet oprysk z czosnku roślinie nie zaszkodzi. Liście na dole będą cały czas usychać na tym stadium rozwoju rośliny po prostu że starości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 @Seba czyli nie przejmować się zbytnio? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Maja 2021 @piotet Moim zdaniem ta roślina jest przelana i do tego może być poblokowana ze względu na złe ph. Sprawdź co mówi ziemia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2021 Najlepiej tak jak pisał @Zielone krainy sprawdź jeszcze ph. A wodę lej po całej doniczce aż puści dołem. Potem czekaj aż 2cm w głąb będzie ziemia sucha i proces powtarzaj i będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 @Zielone krainy zamówię miernik ph ziemi na papierku. Przez 2 do 5 dni nic się jej nie stanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Maja 2021 @piotet Płyn do mierzenia ph ziemi heliga kup. Raczej 2 dni dadzą radę, ale im szybciej tym lepiej, bo w złym ph roślina będzie miała problem z pobieraniem pokarmu z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 @Zielone krainy a jest jakiś sposób domowy na obniżenie i podwyższenie ph? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2021 @piotet najłatwiej kup gotowy preparat. Możesz też pogooglowac. Obniżyć można za pomocą np szyszek olchowych czy np torfu. Jeszcze pewnie inne sposoby by się znalazły ale wydaje mi się że gra nie jest warta świeczki. Zamów gotowy produkt albo kup w sklepie ogrodniczym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Cofnij się do moich postów z 22 i 26 kwietnia. Miałeś tyle czasu by zadziałać, moim zdaniem już jest poblokowana (tak jak wspomniał @Zielone krainy )i ciężko będzie aby wyzdrowiała. Do końca dociągniesz, plon będzie mniejszy, będzie pewnie kopał ale roślina będzie wyglądała coraz gorzej. Tu nałożyło się kilka problemów i nawet ja bym chyba tego nie ogarnał. Edytowane 5 Maja 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) @niewiemalesiewypowiem zrobię co w mojej mocy, najwyżej jak mówisz plon będzie mniejszy. Edytowane 5 Maja 2021 przez piotet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 6 Maja 2021 dzisiaj patrzę do boxa i moim oczom ukazuje się to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 6 Maja 2021 @piotet sprawdzałeś pH jak pisali? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 6 Maja 2021 @Annigmato ph mierz kurier wiezie najwcześniej będzie jutro, ale raczej nic już z niej nie będzie, teraz pytanie brzmi czy te bobki będą coś kopały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja 2021 @piotet w tej fazie kwitnięcia nie będą nic kopały. Ale myślę że dasz radę jeszcze ja do końca dociągnąć. Plon będzie mniejszy ale wątpię żeby całkiem umarła. Widziałem rośliny w gorszym stanie i jakoś do końca doszły. Nie poddawaj się i walcz o roślinę Ja miałem w pc boxie po przedziorkach prawie martwa ale dociagnales do końca i było parę g palenia. Nawet jest ta relacja na forum. Wiem że to było całkiem co innego ale też się nie poddałem do końca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach