zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 Czy ten panel nada się do Boxa 100x60x46? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik nie bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik Na taki boź potrzebujesz minimum 200W z ledów z górnej półki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 @doominik A ewentualnie coś takiego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik HPS to już dużo lepsza opcja. Rośliny lubią to światło, szczególnie na flo, tylko 150W to będzie za mało na taki namiot. Myśl o minim 250W. Generalnie prostokątne namioty trudniej jest oświetlić/dobrać panel tak, żeby był równo oświetlony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 @doominik dzięki za info , pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik Nawet nie myśl o HPSie, jak dobrze rozumiem i masz wysokość boxa 46 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy wymiar boxa jest taki ,wys -160 , szer -60 , gł - 46 to odpuścić sobie HPSa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik NIe, w tym wypadku będzie ok. Myślałem, że 46 to wysokość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy a co do mocy żarówki, 250w nie będzie za mocne do tego boxa ? Czy jest w sam raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik Masz powierzchnie uprawną o rozmiarze 0,29 m2 . Potrzebujesz 14500 Im. Wystarczy HPS 150 W. Ma 18 tys. Im. Jednak ja bym pewnie brał CFL , a nie HPS, lub jakiś panel led np. od Ledam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy dzięki za konkretne informacje , to będzie moja pierwsza uprawa , także dopiero wszystkiego się uczę, a co do oświetlenia skoro hps się nada to przy nim zostane , bo udało mi się skompletować cały zestaw za free także odpuszczę sobie koszta związane z oświetleniem i zobaczę co mi wyjdzie przy HPSie, a z czasem nabiorę doświadczenia i pewnie będę chciał spróbować z jakimś innym oświetleniem Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @zipnik Spoko. Powodzenia. Pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Kwietnia 2021 @zipnik złe odczytałem rozmiar boxa. ten 150W będzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zipnik 0 Napisano 20 Kwietnia 2021 @doominik elegancko , dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach