Eddie Plant 251 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) @konopny_janusz w pierwszej kolejności jak jestes w bloku to zanim zrobią puk puk zakręcają Ci wodę właśnie by nie można było spłukać xd ale wtedy kiedy wiedzą co tam masz i jest to od dawna szykowany wjazd. Wiem, że tak jest bo.. xd c'se la vi PS: to co.z tymi lampami? Robisz nie robisz? Może bym zakupił, ale chciałbym znać cene i co to będzie za lampion xd A jak znasz się na elektryce i jesteś kreatywny to może zrób pierwszą lampe napędzaną siłą obrotu kilku wiatraczkow komputerowych, ktore napędza siła magnesu a nie prąd? Eko 😁 Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez Eddie Plant @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) @Eddie Plant odcinam się od upraw póki co, to były takie przemyślenia części drogie, nie opłacałoby się składać lamp, a co do tego pomysłu to jeszcze nikt nie zrobił w praktyce perperuum mobile więc raczej by to nie wypaliło kurde choć każdy by chciał Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Kwietnia 2022 W ogóle jakbym miał dostęp do tańszych części mógłbym robić lampy, fajna zajawka, ale: @Eddie Plant patrz na to, za zasilacz dałem 150 zł z przesyłką, za 4 diody dałem w sumie 200 zł z przesyłką, za radiator dałem 120 zł z przesyłką wychodzi niezła kwota co nie? 😄 I jak to później sprzedać żeby zarobić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 18 Kwietnia 2022 @konopny_janusz no w sumie racja.. taniej części można szukać używanych lub z hurtowni. Jeśli możesz to wyślij mi liste rzeczy która byś potrzebował a ja się rozejrze u siebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Kwietnia 2022 (edytowane) @Eddie Plant diody są najdroższe, w sumie na nich się nie oszczędza, muszą się nadawać do uprawy, mieć dobre parametry par, ppfd itd. Przykładowa lista rzeczy: * dobre diody COB * jakiś stary radiator 30 cm x 20 cm * zasilacz 36 V, moc od 50 do 300W (w zależności jak mocna będzie lampa czyli ile w sumie wszystkie diody w naszej lampie będą pobierały prądu) chyba wszystko, kabli, cyny, topnika śrubek itd. nie wliczam bo to grosze Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach