Annigmato 83 Napisano 8 Kwietnia 2021 Witam chciałem zapytać o wentylatory jaki cichy do tych wymiarów świata ledam 35 w to napewno tylko czy 1 mi starczy na początek ? na start planowałem 2 krzaki później może coś więcej narazie mam tylko stelaż powoli chciałbym zacząć zakupy. Filtr warto wybrać jakiejś konkretnej firmy czy każdy pochłania zapach tak samo tylko dobrać do wentylatora ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Annigmato napisał: Filtr warto wybrać jakiejś konkretnej firmy czy każdy pochłania zapach tak samo tylko dobrać do wentylatora ? jakiś szajsowaty może być lipny Godzinę temu, Annigmato napisał: Witam chciałem zapytać o wentylatory jaki cichy do tych wymiarów świata ledam 35 w to napewno tylko czy 1 mi starczy na początek ? na tą powierzchnie nie starczy jeden taki panel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 9 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Szym napisał: jakiś szajsowaty może być lipny na tą powierzchnie nie starczy jeden taki panel Hmm to jakie ledy byś polecił czy może te tylko np 2x35w niewiem właśnie jak się przeciąża ledy bo lumeny są przy nich nie ważne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 9 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Annigmato napisał: Hmm to jakie ledy byś polecił czy może te tylko np 2x35w niewiem właśnie jak się przeciąża ledy bo lumeny są przy nich nie ważne ? Czy może jakieś inne panele ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Kwietnia 2021 @Annigmato a do ilu kasy masz na panel? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Szym napisał: @Annigmato a do ilu kasy masz na panel? Wiadomo im taniej tym lepiej ale wole coś z średniej Polki tak żeby same badyle nie porosły szukam jakiejś propozycji po o ledach nie mam pojęcia jak dobierać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Kwietnia 2021 @Annigmato lumatek attis 200w tylko powyżej 1k się ceni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 10 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Szym napisał: @Annigmato lumatek attis 200w tylko powyżej 1k się ceni A w granicach 200-300? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Kwietnia 2021 13 godzin temu, Annigmato napisał: A w granicach 200-300? to sobie HPSa kup jak taki budżet masz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Kwietnia 2021 @Annigmato Na taką powierzchnie z Ledam to dwa panele , ale 60 W, a nie 2x 35 W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Ok a w gre wchodzą tylko panele led czy żarówki tez ? np https://www.ledakcja.pl/e27-led-arowka-ufo-24w--1900lm--f200--4000k--samsung-chip---gwarancja-5lat/?variantId=14884&gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPHfQXWmAWrBgRFIG1fxZ9KHwJCSty_XVc0QMl9QCm5XHI_LTPbdPPBoCqA0QAvD_BwE. Albo coś w tym stylu https://www.ledakcja.pl/200w-led-naswietlacz--16000lm-samsung-chip--szary/?variantId=26438&gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPJ1VaYK1BT488U3I5_kAM9k8faBriCuhVStWqyyJWp0xVZV9WauejxoCjFoQAvD_BwE Znalazłem jeszce coś takiego lampy liniowe philipsa https://sklep.bestlighting.pl/pl/p/Lampa-liniowa-50W-4000K-V-TAC-SAMSUNG-LED-VT-8-50/803?gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPB2YuQmv3cbDz_S5UxhE-p3CBgbD2SBidvF_Ls6RrxkGkYg5aqW6MxoCcv8QAvD_BwE Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Annigmato CFL albo HPS jak nie masz na leda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Cfl chyba daj mniej ciepła ? Bo w mieszkaniu przy otwartym oknie mam Ok 28 stopni Ok to cfl ile wat muszę szukać najlepiej jakiś dual nie ? Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Annigmato napisał: Cfl chyba daj mniej ciepła ? Bo w mieszkaniu przy otwartym oknie mam Ok 28 stopni Ok to cfl ile wat muszę szukać najlepiej jakiś dual nie ? No coś takiego 100l/w dual https://www.growweed.pl/pl/p/Lampa-CFL-Elektrox-200W-wzrost-kwitnienie/1933?gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPEPHY1nvQrtcenOZLBYlxHfdzcIoiSY7aKYljDUeN2MdILFSp74nRhoCYc4QAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Annigmato napisał: Cfl chyba daj mniej ciepła ? Bo w mieszkaniu przy otwartym tak mniej potrzebujesz na tą powierzchnię ok. 20000 lumenów w CFL @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 10 minut temu, Szym napisał: tak mniej potrzebujesz na tą powierzchnię ok. 20000 lumenów w CFL Czyli idealnie 200w a 100 l przypada na 1 w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Annigmato najlepiej dwie żarówki cfl mieć aby doświetlić dobrze taką powierzchnię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 Teraz, Szym napisał: @Annigmato najlepiej dwie żarówki cfl mieć aby doświetlić dobrze taką powierzchnię Czyli zrobic 2x200? To daje 40000k lumenów czy np 2x100w albo może są jakieś po 5000 wtedy rozmieścił bym 4 czy za słabe by było? Lub 2 na wzrost 2 na kwitnienie czy to nie zda egazminu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Kwietnia 2021 @Annigmato 12 minut temu, Annigmato napisał: Czyli zrobic 2x200? To daje 40000k lumenów czy np 2x100w albo może są jakieś po 5000 wtedy rozmieścił bym 4 czy za słabe by było? zrobić tak aby była doświetlona dobrze cała powierzchnia i było te 20000k lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Kwietnia 2021 Teraz, Szym napisał: @Annigmato zrobić tak aby była doświetlona dobrze cała powierzchnia i było te 20000k lumenów Ok a jeszcze jakbym dał 2 kwitnienie 2 wzrost czy szukać dual ? Jaka barwę wybrać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach