onyx 881 Napisano 7 Kwietnia 2021 Witam, tak jak w tytule chciałbym was prosić o polecenie jakiegoś miernika pH gleby do 100zl co bym nie kupił jakiegoś badziewia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 7 Kwietnia 2021 @onyx moim zdaniem do 100zl właśnie kupisz badziewie. Dobre ph metry zaczynają sie od 50€. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Kwietnia 2021 Rozumiem, może odezwie się jeszcze ktoś komu sprawdził się jakiś tańszy model bo 50€ trochę wykracza poza mój budżet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 2 Czerwca 2021 testowałem kilka ph metrów za 50 zł i działają one w kratkę jeden porażę ci raz właściwą wartość innym razem pokaże coś innego. jak wejdziesz na allegro i wpiszesz miernik ph i wybierzesz sortowanie cena od najniższej, nie kupuj tego badziewia, testowałem je nawet jak włożysz je do roztworu testowego 4ph to miernik pokaże 6 albo 7 ph. jedyne mierniki do 100zł to ten albo ten jak nie chcesz zbyt dokładnego miernika polecam ten. weryfikowałem nim wszystkie tanie mierniki. jedyny tani miernik EC jaki działa i podaje poprawna wartość to jest tylko ten. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciri 0 Napisano 16 Czerwca 2021 (edytowane) @onyx do 100 zł to naprawdę ciężko. Kupisz coś co Ci się nie sprawdzi i wyrzucisz po krótkim czasie i znowu będziesz kupował. Ja też mam tańszy niż 50euro, bo to już za dużo dla mnie. taki mam https://taniauprawa.pl/pl/p/Adwa-AD12-Miernik-pH-dokladnosc-0%2C01-pH/6387 i polecam, jak na swoją cenę daje rady Edytowane 16 Czerwca 2021 przez Ciri @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach