solar1970 4 Napisano 31 Marca 2021 Cześć, Roślina ma 6 tygodni. Nie wiem czy to automat, i czy feminizowana. Oświetlenie LED 18/6. Trzymana w GrowBox 60x60x160cm. Środowisko 24C/55 wilgotność, doniczka 11L. Proszę Kolegów o pomoc… Co to jest i czy warto kontynuować rozwój @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Marca 2021 @solar1970 raczej nie automat jak po 6 tygodniach nie kwitnie, na tym zdjęciu nie widać jaka to płeć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 31 Marca 2021 Dzięki za odpowiedź Czyli co zrobić ?. Roślina ma wysokość ok. 40cm. Poczekać jeszcze i dać oświetlenie 12/12 na kwitnienie ? Płeć sprawdzam co dziennie, też nie widzę ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 31 Marca 2021 Zrób zdjęcie z bliska to może coś zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 31 Marca 2021 preflowery posiada ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 31 Marca 2021 Fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 31 Marca 2021 jeszcze nic nie widac trzymaj im wieksza teraz urosnie tym wiecej da, fotki powyzej dadza ci wskazowki jak cos sie zmieni. ile czasu dajesz jej swiatla? @solar1970 chociaz chyba jest to zenska roslina, po przeanalizowaniu zdjec 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 31 Marca 2021 Charyx, To już wiem. I tego właśnie szukam, i nic nie widzę. Daję 18/6. Ok będę czekał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 31 Marca 2021 Dzięki Charyx , dałeś nadzieję ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 31 Marca 2021 @solar1970 ale jesli to sezon pamietaj ze trza mu przelaczyc 12/12 zaleznie od powierzchni uprawy i oswietlenia @Tester mialem kilka auto z zaburzeniem wzrostu nie swiecilem 15 dni a jak przyswiecilem nie chcialy kwitnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 31 Marca 2021 Roślinka ładnie wygląda, szkoda by było ją zmarnować, poza tym po liściach widać, że jest w przewadze sativa. Dbaj o nią i powodzenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Kwietnia 2021 3 godziny temu, dantes205 napisał: poza tym po liściach widać, że jest w przewadze sativa bardziej jakaś hybryda sativa/indica bym powiedział @solar1970 właśnie jeśli to roślina fotoperiodyczna to aby zakwitła trzeba jej dać 12/12 bo teraz jak masz może nie zakwitnąć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 1 Kwietnia 2021 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Doradźcie proszę, czy już przejść na cykl 12/12 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Kwietnia 2021 @solar1970 jak chcesz aby zaczęła kwitnąć to tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 1 Kwietnia 2021 solar1970, jakiś trening jej robiłeś? Bo moze warto by bylo ja jeszcze ponaginać na boki (szczegolnie te gorne szczyty) zanim przelaczysz na flo? Tutaj bardziej doswiadczeni musieliby sie wypowiedzieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 1 Kwietnia 2021 Tak, wyginałem dole odrosty, ściąłem wierzchołek roślinki ( ma teraz dwa dodatkowe odrosty ). Wyciąłem kilka liści, żeby wpuścić światło do środka. Obiekt ma teraz wymiary 45sz x 40wys cm. Nawożenie pewnie słabe, jednak działa. W pierwszym okresie lałem Biohumus, od 10 dni Azofoska w dawkach niskich co drugie podlewanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 1 Kwietnia 2021 Ja bym te 2 górne szczyty jeszcze wygiął na bok, ale być może z persepktywy tego zdjęcia tak to wygląda, a po drugie sam się dopiero uczę uprawy, więc moje uwagi traktuj z ograniczonym zaufaniem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 1 Kwietnia 2021 Dzięki dantes205. To moja pierwsza roślinka do eksperymentów. Co wyjdzie zobaczymy. Mój Box ma 60x60x160. Dzisiaj przechodzę na oświetlenie 12/12… Jak jeszcze poczekam to mi z domu wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solar1970 4 Napisano 2 Kwietnia 2021 Dla zainteresowanych i za przyzwoleniem. W tym temacie, pokaże rozwój roślinki. Indoor ustawiony na 12/12. Podlewanie czystą wodą. Następne Azofoska minimum. Czekam na płeć ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisz jeszcze jaka ziemia, jaką wodą podlewasz i czy mierzysz PH wody i ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach