solar1970 4 Posted March 31 Cześć, Roślina ma 6 tygodni. Nie wiem czy to automat, i czy feminizowana. Oświetlenie LED 18/6. Trzymana w GrowBox 60x60x160cm. Środowisko 24C/55 wilgotność, doniczka 11L. Proszę Kolegów o pomoc… Co to jest i czy warto kontynuować rozwój Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 647 Posted March 31 @solar1970 raczej nie automat jak po 6 tygodniach nie kwitnie, na tym zdjęciu nie widać jaka to płeć Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted March 31 Dzięki za odpowiedź Czyli co zrobić ?. Roślina ma wysokość ok. 40cm. Poczekać jeszcze i dać oświetlenie 12/12 na kwitnienie ? Płeć sprawdzam co dziennie, też nie widzę ! Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Majki 10 Posted March 31 Zrób zdjęcie z bliska to może coś zobaczymy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Charyx 23 Posted March 31 preflowery posiada ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Charyx 23 Posted March 31 jeszcze nic nie widac trzymaj im wieksza teraz urosnie tym wiecej da, fotki powyzej dadza ci wskazowki jak cos sie zmieni. ile czasu dajesz jej swiatla? @solar1970 chociaz chyba jest to zenska roslina, po przeanalizowaniu zdjec 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted March 31 Charyx, To już wiem. I tego właśnie szukam, i nic nie widzę. Daję 18/6. Ok będę czekał 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted March 31 Dzięki Charyx , dałeś nadzieję ! Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Charyx 23 Posted March 31 @solar1970 ale jesli to sezon pamietaj ze trza mu przelaczyc 12/12 zaleznie od powierzchni uprawy i oswietlenia @Tester mialem kilka auto z zaburzeniem wzrostu nie swiecilem 15 dni a jak przyswiecilem nie chcialy kwitnac Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
dantes205 23 Posted March 31 Roślinka ładnie wygląda, szkoda by było ją zmarnować, poza tym po liściach widać, że jest w przewadze sativa. Dbaj o nią i powodzenia. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 509 Posted April 1 3 godziny temu, dantes205 napisał: poza tym po liściach widać, że jest w przewadze sativa bardziej jakaś hybryda sativa/indica bym powiedział @solar1970 właśnie jeśli to roślina fotoperiodyczna to aby zakwitła trzeba jej dać 12/12 bo teraz jak masz może nie zakwitnąć 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted April 1 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Doradźcie proszę, czy już przejść na cykl 12/12 ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 509 Posted April 1 @solar1970 jak chcesz aby zaczęła kwitnąć to tak 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
dantes205 23 Posted April 1 solar1970, jakiś trening jej robiłeś? Bo moze warto by bylo ja jeszcze ponaginać na boki (szczegolnie te gorne szczyty) zanim przelaczysz na flo? Tutaj bardziej doswiadczeni musieliby sie wypowiedzieć. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted April 1 Tak, wyginałem dole odrosty, ściąłem wierzchołek roślinki ( ma teraz dwa dodatkowe odrosty ). Wyciąłem kilka liści, żeby wpuścić światło do środka. Obiekt ma teraz wymiary 45sz x 40wys cm. Nawożenie pewnie słabe, jednak działa. W pierwszym okresie lałem Biohumus, od 10 dni Azofoska w dawkach niskich co drugie podlewanie. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
dantes205 23 Posted April 1 Ja bym te 2 górne szczyty jeszcze wygiął na bok, ale być może z persepktywy tego zdjęcia tak to wygląda, a po drugie sam się dopiero uczę uprawy, więc moje uwagi traktuj z ograniczonym zaufaniem 😉 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted April 1 Dzięki dantes205. To moja pierwsza roślinka do eksperymentów. Co wyjdzie zobaczymy. Mój Box ma 60x60x160. Dzisiaj przechodzę na oświetlenie 12/12… Jak jeszcze poczekam to mi z domu wyjdzie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
solar1970 4 Posted April 2 Dla zainteresowanych i za przyzwoleniem. W tym temacie, pokaże rozwój roślinki. Indoor ustawiony na 12/12. Podlewanie czystą wodą. Następne Azofoska minimum. Czekam na płeć ! 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
dantes205 23 Posted April 2 Napisz jeszcze jaka ziemia, jaką wodą podlewasz i czy mierzysz PH wody i ziemi. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites